BAŞKAN, ASFALT STARTINI VERDİ

BAŞKAN, ASFALT STARTINI VERDİ

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Esentepe Mahallesi’nde asfalt çalışmalarına başladı.
Esentepe Mahallesi’nde parke sökümü ile başlayan ekipler, sıcak asfalt öncesi zemin hazırlığı kapsamında alt yapı çalışmaları yaparak, kilitli parke taş olan yolların söküm çalışmalarını sürdürüyor.
Çalışmalarla ilgili Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır yaptığı açıklamada; “Beyşehir Belediyesi olarak Esentepe Mahallesinde sıcak asfalt çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz sıcak asfalt yapılacak yerlerin alt yapı çalışmalarını tamamlayarak parke taşların söküm çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların ilk adımı olarak mahallede doğalgaz boru hatlarının ve aboneliklerin bittiği, özellikle KOSKİ’nin yeni içme suyu hatlarını bitirdiği yerlere daha öncelik veriyoruz. Bu cadde ve sokaklarda yaptığımız sıcak asfaltın tekrar bozulmaması için gayret gösteriyoruz. Vatandaşlardan isteğimiz şu şekilde; biran önce doğalgaz aboneliklerini almaları ve bizlerin önünü açmalarını istirham ediyoruz. Sizler ne kadar hızlı abonelikleri alırsanız bizler de hızla asfalt çalışmalarımızı bitirmiş oluruz.” dedi.
Ulaşımda konfor, kalite ve güvenliği artırmak için yollarda ve caddelerdeki sıcak asfalt çalışmalarının startını verdiklerini belirten Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, tam otomatik 240 ton kapasiteli asfalt plenti ile Beyşehirliye olması gereken yolları teslim edeceklerini vurguladı.
Başkan Bayındır, “Esentepe de ki parke üstüne asfalt, asfalt üstüne parke yapılan yerler var onları açtırıp göstereceğim. Parkeyi kaldırıyorsun altta asfalt çıkıyor, asfaltın altından parke çıkıyor. Biri öyle yapmış biri onu yapmış hâlbuki parkeyle asfaltın bir arada olması teknik olarak hiç mümkün değil. Asfalta Esentepe’den başlıyoruz. Personelimiz parkeleri söküyor ve yolu hazırlıyoruz hafta sonu freze makinesi gelecek. Freze ile caddeyi tornalayacağız, asfaltı indireceğiz. Akabinde de boyluk boylarını 14–15 cm getirebilirsek minimum 8, maksimum 12 cm arası asfalt yapacağız.
İnşallah hep beraber Plentimizle düzgünce asfaltımızı yapıp Beyşehirliye olması gereken asfaltı teslim edeceğiz. Bulvarlardan giderek ara sokaklarda parkeleri söküp asfalta bağlayacağız. Bütün mahalleyi bitireceğiz demiyorum. Öncelik olarak ana kısımlarını bitireceğim. Yapabildiğimiz kadar yol çalışması yapacağız.”