Başkan Bayındır, “İstihdam Kapılarını Çoğaltmanın Mücadelesini Veriyoruz”

Başkan Bayındır, “İstihdam Kapılarını Çoğaltmanın Mücadelesini Veriyoruz”

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Şubat ayı meclis toplantısında şehrimizdeki istihdam konularına dikkat çekti.
Huğlu ve Üzümlü’de sanayi bölgelerindeki istihdam alanlarının nüfus artışındaki en büyük etken olduğunun altını çizen Başkan Bayındır, şu açıklamalarda bulundu;
“TUİK verilerine göre Beyşehir’imizin nüfusu 75 bin 532 oldu.  Beyşehir’de 2020 yılındaki nüfus sayımına göre 2019’dan daha fazla bir artış gözlemleniyor. İlçemiz sınırlarındaki nüfus dağılımını incelediğimizde dış mahallelerde nüfus azalması var. Bunun sebebini biliyoruz. 
Bu konu ile ilgili şehrimizde; organize sanayi, savunma sanayi ve teknoloji sanayisinin yanı sıra mahallelerimizdeki nüfusu yerinde tutmak adına vatandaşlarımızı tarım ve hayvancılığa yöneltmek için hep birlikte çalışmalar yapıyoruz.
Şehrimizdeki nüfus artışının ana kaynağına gelecek olursak, Üzümlü ve Huğlu’daki silah sektörünün ivmesi olduğu görüşündeyim. Buna örnek olarak, Yeni Mahalledeki artış fazla dolayısıyla tahminlerime ve takiplerime göre istikamet burası olduğu için Yeni Mahalledeki artışın sebebi bu sektörlerin olmasıdır.
Mahalle mahalle artış gösteren ve eksilen yerlerimiz de var. Dolayısıyla nüfus artışı için organize sanayi, toplu ihtisas organizeler yapılırsa bir şehir ayağa kalkar yada geçiş güzergâhlarında ulaştırma babında yapılacak yeni yatırımlar bunu sağlar. Şükürler olsun ki Beyşehir’imiz şu an hem sanayi açısından hemde turizm açısından önemli bir konumdadır.”
“GEMBOS YOLU BEYŞEHİR’İ DÜNYANIN GÜNDEMİNE TAŞIYACAK!”
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır Şubat ayı meclis toplantısında Gembos yolunun önemi dikkat çekerek, Gembos yolunun, Beyşehir’i dünyanın gündemine taşıyacağını belirtti.
Başkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Beyşehir bölgesi ve bu yolun güzergâhları ekonominin çok önemli bir yeri olacak. Turizmi zaten anlatmama gerek yok onun ne kadar gelişeceğini herkes biliyor. Önümüzdeki tablo belli, Şehrimizin doğal güzellikleri dünyanın gündemine taşındığı an, dünya buraya akacak. Gembos yolunun devreye girmesiyle, günde bu güzergâhtan 9-10 bin araç, tünellerin açılmasıyla 16-17 bin, viyadüklerin yapılmasıyla ise 20 bin araç sayısını görmeyi tahmin ediyoruz.
Son olarak Beyşehir’imizin kazanacağı gibi Konya’mız, Derebucak’ımız ve bu yolun geçtiği her yerin kazanacağını unutmayalım. Bu yüzden hepimiz için önemli olan bu yolun açılmasında birlikte hareket ederek bu projenin takibini yapalım. Gittiğimiz yerlerde bunu savunalım. Bizler bu şehrin insanları olarak iyiliğini gördüğümüze teşekkür edeceğiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi düşünceden olursa olsun, kime ne oy verirse versin, faydalıysa o adamın alnından öpeceğiz. Biz ancak bir olursak, beraber olursak, bir bütün hareket edersek işte o zaman büyürüz” ifadelerini kullandı.