Hemşehrimiz Dr. Demet Acar ‘Değişim Kadınla Başlar’

Hemşehrimiz Dr. Demet Acar ‘Değişim Kadınla Başlar’

Konya Şehir Hastanesi’nde Acil Tıp Uzmanı iken görevinden istifa eden hemşehrimiz Uzm. Dr. Demet Acar,  Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.
‘Değişim kadınla başlar, Tıpkı hayatın kadın da başladığı gibi’ diye söze başlayan Beyşehirli hemşehrimiz Uzm. Dr. Demet Acar,14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde ‘Adalet, Liyakat, Kadın’ için bu yola çıktığını belirterek, ülkemizin değişim sürecinde, ‘Şimdi değilse ne zaman diyerek’ bir kadın olarak elini taşın altına koymak vaktidir dedi.
Hemşehrimiz rahmetli Prof. Dr. Ali Acar’ın oğlu Prof. Dr. Mehmet Ali Acar ile birlikte gazetemizi ziyaret eden 1980 Beyşehir doğumlu Uzm. Dr. Demet Acar, anne ve babasının işi sebebiyle ilk-orta-lise tahsilini Seydişehir’de tamamladıktan sonra, tıp eğitimi için 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ne başlamış. 6 yıllık tıp eğitimi sonrası ilk görev yeri Adalet Bakanlığına bağlı Diyarbakır E tipi kapalı cezaevi, sonrasın da görevine Konya E tipi kapalı cezaevinde devam eden Demet Acar, 2009 yılında Selçuk Üniversitesi Selçuk Tıp Fakültesi’nde Acil Tıp İhtisasına başlamış. 5 yıllık ihtisastan sonra 2014 yılında Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğine Acil Tıp Uzmanı olarak atanmıştır.
Konya Şehir Hastanesinde Acil Tıp Uzmanı iken görevinden istifa ederek 28. Dönem Konya CHP Milletvekili aday adayı olarak başvurusunu yapan Uzm. Dr. Demet Acar, ilçemize uzun yıllar hizmet veren emektar doktorumuz Prof. Dr. Ali Acar’ın gelinidir. Evli ve 2 erkek çocuk annesi olan Uzm. Dr. Demet Acar’ın eşi de ilçe ve Konya halkına senelerdir hizmet veren hemşehrimiz Selçuk Üniversitesi Ortopedide görev yapan Prof. Dr. Mehmet Ali Acar’dır. İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca bilen Uzm. Dr. Demet Acar’ın alanında yazdığı kitap bölümleri, çevirileri, ulusal ve uluslararası bilimsel yayınları dışında, yurt içi ve yurt dışı kongrelerde sunulmuş çok sayıda sözlü ve yazılı bildirileri mevcuttur.