AKÇABELEN ŞEKER FASULYESİ “COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ”NDE

AKÇABELEN ŞEKER FASULYESİ “COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ”NDE

Ankara’da 19-21 Eylül 2019 tarihinde yapılan Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu stantta İlçemizden Beyşehir Ticaret Odası üyesi olan Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin1 Temmuz 2019 tarih ve 56 sayılı “Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni”nde yayınlanarak tescillenen Akçabelen (Çetmi) Şeker Fasulyesi sergilendi.
Beyşehir’in coğrafi işaret ile tescillenen tek ürünü olan Akçabelen (Çetmi) Şeker Fasulyesi, şeker fasulye olarak İç Anadolu Bölgesinin tek, ülkemizin ise 4. Coğrafi İşaretli ürünüdür. 100 yıldan fazladır, tohumları hiç değişmeden atadan kalma tohumlarla üretimi yapılmaktadır. 
Zirvede Akçabelen Mahallesinde üretilen ve Coğrafi İşareti bulunan Akçabelen (Çetmi) Şeker Fasulyesinin tanıtımı ve pazarlanması için çalışmalar yapıldı. Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık yaptığı açıklamada Bölgemiz ekonomisi ve istihdamı açısından katkı sağlayacak olan bu faaliyetlerin Ticaret Odası tarafından her zaman ve her platformda destekleneceğini belirterek bölgemizin gururu olan Akçabelen (Çetmi) Şeker Fasulyesinin yurtiçi ve yurt dışı tanıtımı ve pazarlaması için gerekli olan araştırma ve çalışmaların yapılmasına devam edileceğini söyledi.
Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine, Beyşehir Ticaret Odası sponsorluğunda Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden 3 kişilik heyet katıldı.  (Cafer Kaşık)