İşte bölgemizden milletvekili aday adayı olanlar...

İşte bölgemizden milletvekili aday adayı olanlar...

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için seçime katılacak olan siyasi partilerde 28. dönem milletvekili aday adaylığı için başvurular sona erdi.
Hafta sonu itibari ile sona eren aday adaylığı başvurularına göre, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinden şu ana kadar siyasi partilere aday adaylığı başvurusu yapan isimlerde belli oldu.
İYİ PARTİ ADAY ADAYLARI
İYİ Parti Konya Milletvekili Beyşehirli hemşehrimiz Fahrettin Yokuş partisine yeniden aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. 
İYİ Parti’de önceki dönemde aday olan Eczacı Süleyman Şenol, İYİ Parti’ye yeniden Konya milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Şenol’un aday adaylığı başvurusunu Ankara’da İYİ Parti Genel Merkezi’ne yaptığı belirtildi.
Bu arada, Hüyük’ten Avukat Özcan Yıldız Aksoy ile çiftçi Mehmet Coşkun’un Konya milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunduğu da öğrenildi.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
Konya’dan aralarında Beyşehirli isimlerin de yer aldığı 73 isim MHP’den aday adayı oldu.
Bu isimler arasında MHP’den daha önce de Konya milletvekili adayı olan Beyşehirli iş insanı İsmail Öğütçü ile MHP Konya eski İl Başkanı Beyşehirli avukat Murat Çiçek, emekli memur Mehmet Ali Demirci, mimar Muhammed Asım Akay, sanayici Mustafa Yağan ile eğitimci Ethem Duymuş yer aldı.
AK PARTİ aday adayları
AK Parti, Konya’da da aday adayı başvuruları sona erdi. Konya’da tam liste 10 günlük müracaat sürecinin sona ermesinin ardından belli oldu.
Müracaatların tamamlanmasının ardından Beyşehir, Derebucak ve Hüyük bölgesinden Konya milletvekilliği için aday adaylığı müracaatında bulunan isimler arasında Milletvekili Gülay Samancı, AK Parti Konya Milletvekili avukat Tahir Akyürek, veteriner hekim Mehmet Tekinöz, avukat Zeki Arıtürk, avukat Eyyüp Özpınar ile diş hekimi Nilüfer Kaya yer aldı.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde de Konya milletvekili aday adaylığı için başvurular sona erdi. Buna göre Cumhuriyet Halk Partisi’nden ilçemiz Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinden aday adaylığı başvurusu yapan isimler şöyle.
İlçemizden, CHP Beyşehir ilçe Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekilliği adaylığını açıklayan ilk isim Eczacı Rıdvan Şenyurt olmuştu. 
Ardından ilçemizde uzun yıllar aile hekimliği görevini başarı ile sürdüren Dr. Tamer Erden görevinden istifa ederek CHP Konya milletvekilliği aday adaylık başvurusunda bulundu.
CHP’de son olarak Mutlu Köylü, Beyşehirli hemşehrimiz Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Demet Acar aday adaylığını açıkladı. Uzm. Dr. Demet Acar, rahmetli Prof. Dr. Hemşehrimiz Ali Acar’ın oğlu Prof. Dr. Ortopedi uzmanı Mehmet Ali Acar’ın da eşi.
SAADET PARTİSİ
Öte yandan, bundan önceki dönemde de Saadet Partisi’nden milletvekili adayı olan Muhammet Uzun tekrar milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Beyşehir’de Saadet Partisi Beyşehir İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyelerinden Muhammet Ali Can da partisine milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptığını sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaştı.
YENİDEN REFAH PARTİSİ 
Beyşehir’de Yeniden Refah Partisi Beyşehir İlçe Teşkilatı yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürürken istifa ederek partisine milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Ömer Ceylan aday adalığını kamuoyu ile paylaşmıştı.