Başkan Bayındır, Gembos Yolu Açıldığında    ‘Cennet Burası’ diyeceğiz!

Başkan Bayındır, Gembos Yolu Açıldığında ‘Cennet Burası’ diyeceğiz!

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır Gembos Yolu’nun  Beyşehir ve bölgesi için  önemini vurgulayarak açıklamalarda bulundu.
Beyşehir’in geleceği olan Gembos Yolu Projesi hakkında konuşan Başkan Bayındır, “Kamuoyunda Gembos Yolu olarak bilinen, Konya’yı Antalya’ya bağlayacak yolda devletimizin inşa ettiği Demirkapı Tüneli’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Tünel, trafiğe açıldığında 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçiş sağlayacak proje Beyşehir’e katkı sunacak. Bu yol Beyşehir üzerinden Konya-Kapadokya, Konya-Ankara ve Konya-İstanbul güzergâhında ulaşım sağlayacak bir yoldur. Bu yol Beyşehir’in kaderidir. Roma, Hitit, Frig, Selçuklu Devleti ve eski dönemlerde yaşayan insanların da kullandığı bir güzergâhtır.
Gembos yolunun açılması halinde hem Beyşehir ekonomisi yönünden hem de Beyşehir gölünün Antalya’nın turizmi ile bütünleşmesi yönünden oldukça önemli bir yoldur. Ayrıca yolun yayla turizmine de katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Tüm bunlarla beraber Beyşehir’e giren araç sayısı artacak ve günübirlik kafilelerin ağırlanacağı, ekonominin hareketleneceği süreci de beraberinde getirecek” şeklinde konuştu. 
Ayrıca Başkan Bayındır,  turkuazın her renklerini görebileceğimiz Beyşehir Gölü’nün İç Anadolu’nun incisi olduğunu vurguladı. Gembos yolu önümüzde ki yıl ya da bir sonra ki yıl tamamı bittiği zaman; taş ağıldan başlayıp Beyşehir ve Konya üzeri Ankara, Kapadokya İstanbul istikametine giden Akdeniz insanının geçiş güzergâhı olacak.
Dolayısıyla Beyşehir’i kaldırımıyla, parklarıyla meydanlarıyla istediğimiz projelere götüremezsek ayıplanırız. Bunun için Şehrimizi bu yolun açılışına hazır hale getirmek zorundayız. Dilayla rampasında o güzergâhtan gelen ziyaretçilere yarın söyleyeceğiz; cennete 30 km, cennete 20 km, cennete 10 km ve cennete yaklaştınız hazır mısınız? Dilayla rampasından aşağı bakıp o mavinin her tonunu gördüklerinde,  “işte cennet burası” diye bir yazı yazdıracağım.” dedi.