YOLLARA KALİTE VE STANDART GELİYOR

YOLLARA KALİTE VE STANDART GELİYOR

Kent merkezindeki mahallelerde altyapısı tamamlanan mahallelerde sıcak asfalt çalışmalarına başlandığı bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’dan geldi.
Bayındır, şehir merkezinde altyapı çalışmaları sona eren mahallelerde yolların sıcak asfaltla kaplanmasına yönelik çalışmalara startı verdiklerini belirtti. 
Altyapısı tamamlanan Yeni Mahalle’deki Beypark Sitesi’nin yollarında plent mix temel serimine başlandığını vurgulayan Bayındır, yürütülen çalışmaların Beyşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
Belediye bünyesine kazandırdıkları yeni asfalt plenti ve finişer, kamyon ve silindirlerle yürütülen mesaide sıcak asfalt çalışmalarının startının verildiğini vurgulayan Bayındır,
“Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz,Beypark Sitesinden, çevre yolu altgeçidine kadar olan bölüm kurban bayramına kadar sıcak asfalt konforu ile buluşturmayı planlıyor.Beyşehir’in yollarına dönemimizde hem kalite hem de standart geliyor. Sıcak asfalt çalışmalarını ‘oldu bitti’ye getirmeden yürütüyoruz.
Diğer yandan, şehir merkezimizde alt yapı çalışmaları tamamlanan mahallelerimizde sıcak asfalt çalışmalarına başlamış bulunuyoruz.
Bilindiği üzere şehrimizin büyük bölümünde doğalgaz çalışmaları, yağmur drenaj hattı çalışmaları, Koski’nin alt yapı çalışmaları ve Telekom’un fiber internet çalışmaları yürütülüyor.
Daha önce de bu altyapı çalışmalarıyla ilgili vatandaşlarımızdan sabır ve anlayış istedim.
Belediyemiz olarak bu güne kadar sıcak asfalt çalışmalarına başlayabilirdik. Fakat harcanan hammadde ve emekler boşa giderdi. Bunu yapmış olmak için değil de, kalıcı ve konforlu yollar yapma adına bugünlere kadar beklettik.  Burada vatandaşlarımızın ve tüyü bitmedik yetim hakkını savunmak ve harcanan paranın milli servet olduğu anlayışı ile yol izledik.
Tekraren dikkat çekmek istediğim husus; sıcak asfalt çalışmalarımızı oldu bittiye getirmeden, altyapısı tamamlanan mahallelerimizin yollarında Beyşehir Belediyesi olarak kendi öz kaynaklarımız ile almış olduğumuz yeni makine ve ekipmanlarımız ile standartlara uygun PMT seriminin akabinde yolun 8 santimetresi binder dediğimiz asfalt uygulaması, geriye kalan 5 santimetrelik aşamasında ise aşınma dediğimiz asfalt uygulamasını yaparak toplamda 13 santimetrelik standardı olan sıcak asfaltı gerek şu an çalışmalarımızın devam ettiği Beypark bölgesinde gerekse şehrimizin tüm önemli ana arterlerinde uygulayacağız.  Bu şu anlama geliyor; Beyşehir’in yollarına, sıcak asfaltın standartları geliyor.
Bahçelievler ve Müftü Mahallelerinde ise halen alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bu mahallelerimizde ise yine bu çalışmaların tamamen bitmesinin ardından standartlara uygun yolları mahallelerimizle buluşturacağız. 
Bu sebeple; hemşerilerimden yapılan çalışmaları göz önünde bulundurarak bu sürece sabırla yaklaşım göstermesini istiyorum. Sabrın sonu ise standartlara uygun sıcak asfalt diyorum.”