Faruk Aydın; ‘Dijital takograf uygulaması gözden geçirilmeli’

Faruk Aydın; ‘Dijital takograf uygulaması gözden geçirilmeli’

Beyşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk aydın, 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren dijital takograf takma zorunluluğunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.
Başkan Aydın, “01 Ocak 2020 itibari ile uygulamaya geçecek olan dijital takograf takma zorunluluğu acilen durdurulmalı. Şoför esnafımız hiç kuşkusuz ekonomik sıkıntı içerisinde ayakta kalmaya çalışıyor. Alınan bu karar şoför esnafının belini bükecek, kıt kanaat geçinen şoför esnafı büyük bir ekonomik sıkıntı ile karşı karşıla kalacak. 
Bu kanunla bize 24 saatte 9 saat araç kullanma zorunluluğu var. Bu durumda her nakliyeci ikinci şoför, hatta bazı uzak mesafeler içinse üçüncü şoför bulundurma zorunluluğu getiriyor. Bu durumu örnekleyecek olursak Beyşehir İzmir 600 km. Beyşehir İstanbul 700 km. Her iki yönede verilen sürede ulaşamıyoruz. İzmir’e giden araç verilen süre içerisinde Selçuk’ta kalıyor. Kalan 75 km için ikinci şoför gerekiyor. İstanbul’a giden araç ise Adapazarın’da kalıyor. Kalan 157 km için de ikinci şöfor gerekiyor. İşte bu durumlarda mağduriyetler başlıyor. Hem yük gönderen, hem de nakliyeci esnafına ikinci, hatta üçüncü şöfor bulundurma zorunluluğundan dolayı çeşitli ekonomik maliyetleri de beraberinde getirdiğini” belirtti. 
Uygulamaya geçecek olan bu kanunun ülke ekonomisinin gerçekleriyle de örtüşmediğini savunan Aydın son olarak şunları dedi: “Ekonomik sıkıntı içerisinde ayakta kalmaya çalışan şoför esnafının belini bükecek olan bu uygulama camiamızda yeni mağduriyetler yaşanmasına sebep olacağından dolayıdır ki, sayın Bakan’a sesleniyoruz. Bu kanun uygulamaya geçmemeli. Konunun uzmanları ve uygulayıcıları tarafından tekrar incelenmesi ve ele alınmasını talep ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.