Fahrettin Yokuş; ‘Beyşehir Gölü Temizlenecek’

Fahrettin Yokuş; ‘Beyşehir Gölü Temizlenecek’

İyi Parti Konya Milletvekili Beyşehirli hemşehrimiz Fahrettin Yokuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile TBMM’de devam 2020 Yılı Bütçe Görüşmelerindebir araya geldi. Yokuş, Beyşehir Gölünün temizlenmesi ile ilgili söz aldı. 
Hatırlanacağı üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı, 25 Şubat 2019’da Konya’nın Beyşehir’e gelmiş ve katılmış olduğu bir açılış töreninde;  Beyşehir Gölünün kirli olmaması yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Bu hususta Bakan yardımcılarına gerekli talimatı verdiğini ifade etmiş, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Beyşehir Belediyesi Başkanı ile iş birliği içerisinde Beyşehir Gölünü temizleme çalışmalarını başlatacağını duyurmuştu. 
Ancak o tarihten sonra Beyşehir Gölünde herhangi bir çalışma yapılmamıştı. Durum üzerine Yokuş, konunun takipçisi olmuş ve Bakana önerge vermişti. 2020 Yılı Bütçe Görüşmelerinde de TBMM’de bir araya gelen Bakan Kurum, Yokuş’a Beyşehir Gölünün 2020 yılında temizleneceği sözünü verdi. 
KONYA’MIZ HA ETTİĞİ YATIRIM DESTEĞİNİ BULAMAMIŞTIR
Yokuş bu hususta yaptığı açıklamada “24 Temmuz Seçimlerinde bir Konyalı olarak hemşerilerimizin teveccühü ile İYİ Partiden 27. Dönem Konya Milletvekili olarak seçildim. Seçildiğim günden itibaren parlamentoda, Konya’mız ve ilçeleri başta olmak üzere, Türkiye’mizin meseleleriyleilgili onlarca kez konuşma yararak Meclis gündemine taşıdım. Memleket meseleleriyle ilgili olarak; Kanun Teklifleri, Soru önergeleri, Araştırma Önergeleri vererek basın toplantıları düzenledim.
Konya’mızın devletten hak ettiği yatırım desteğini alamadığı görülmüştür. 2002- 2018 yılları arasında Türkiye Nüfusu%26 oranında artarken Konya’nın genel nüfusunun %18 artmış olması da gösteriyor ki, Konya’mız dışarıya göç veriyor. Konya’ya benzer iller de ise Eskişehir nüfusu aynı dönemde %30, Bursa%34 ve Mersin’in %20 oranında nüfusunun arttığı görülmektedir.Bu gerçekler ışığında Konya’mızın tarım da ve sanayii de cazibe merkezi olabilmesi için ciddi yatırımlara ve devlet desteğine ihtiyaç vardır. Bu hususta iktidarı uyarmamıza rağmen, Konya’mıza hak ettiği hizmetlerin getirilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. “ dedi.