Beyşehir Belediyesi parkesini kendi tesislerinde üretiyor

Beyşehir Belediyesi parkesini kendi tesislerinde üretiyor

Beyşehir  İlçe Belediyesi, yeni satın aldığı tesislerinde merkez ve dış mahallelerdeki yollara sereceği kilitli parke taşını, kaldırımlarda kullanacağı bordürünü kendisi üretmeye başladı.
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı açıklamada,  Beyşehir Belediyesi olarak Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçirdikleri tesislerde ilçe merkezi ve dış mahallelerde yol yapım çalışmalarında kullanacakları kilitli parke taşlarını artık Belediye olarak kendilerinin üretmeye başladığını söyledi.
Amaçlarının hem kendi ihtiyaç duydukları parke taşlarını, kaliteyi de görerek ve daha ucuza getirerek kendilerinin üretmek olduğunu vurgulayan Başkan Bayındır, “Malımızı kendimiz üreteceğiz, kaliteyi kendimiz göreceğiz. Birebir yaşayacağız ve şehrimizin de ayağına sereceğiz. Yani biz kendi ihtiyacımızı kendimiz karşılayan, hizmet üretirken de kendine yeten bir belediye haline getirmek zorundayız kurumumuzu. Asfaltsa asfalt, parke ise parke, andazitse andazit, yani doğal taş ise doğal taş, bütün bunları bu şehirde mozaiğinden tutun mermer sektöründe kalifiye eleman nasıl yetiştirilir. Onunla ilgili eğitimlere de yakın zamanda başlayacağız.”dedi.
Bölgenin ihtiyacı olan kalifiye elemanının yetiştirilmesi noktasında Belediye olarak öncü olmak durumunda olduklarını da vurgulayan Bayındır, şöyle devam etti:
“Bölgede yarın mermer fabrikaları çoğalacak, şimdiden onun hazırlığını yapmak zorundayız. Mermer sektörüne eleman yetiştirmek için Beyşehir Belediyesi olarak mermer şantiyesini yeniden hayata geçirmek zorundayız. 1992 yılındaki belediye başkanlığım döneminde kurmuştum ben mucarta, çekiçleme, ebatlama sistemi, blok kesimi, este dediğimiz makineler, iki ayaklı, dört ayaklı esteler ve bütün bunları tekrar devreye sokarak Beyşehir çocuğunu eğiterek, mermer sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek de benim boynumun borcudur. Bu anlamda, Belediyemin kendi personeli ile kendi kadromla bu kilitli parke taşını da artık kendi tesislerimizde kendimiz üreteceğiz ve kendi yağımızla da kavrulacağız. Tasarruf denilen hadiseyi birebir yaşamak için ne kullanıldığını görerek, kaliteyi de bilerek çalışmak arzusundayız.”
Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde satın alarak faaliyete geçirdiklerikilitli parke fabrikasındaki üretim çalışmaları ile ilgili bilgiler de veren BaşkanBayındır, şunları kaydetti:
“Bizim parke fabrikasının aylık kapasitesi 2,5  milyon adettir. Yani günde iki vardiya sistemi ile çalışacağız.6 kişi ile gündüz,6  kişi ile gece vardiyalarında aylık toplam 2,5 milyon adet parke üreteceğiz. Bizim burada girişimiz kayıtlı, çıkışımız kayıtlı, ne gidiyorsa çimento belli, kum ve malzeme  agrega belli; yani burada mühim olan dozunu en iyi şekilde  yapıp hiçbir şekilde kötü mal üretmeden şartımızın birisi bu… Buradan üretilen  nereye gidiyorsa  kayıtlı,  nerede indirilip kullanıldıysa tutanaklı,  yani evraksız, tutanaksız hiçbir şey yaptırmıyorum, yaptırmayacağım. Velhasıl,  buradan çıkan mal anında kuruyan mal doğruca yol çalışmalarına gitmekte ve döşenmektedir. Kapasitemiz maksimum 2,5 milyon ama 2 milyon minimum üretim kapasiteli  bir fabrikadır burası. Şimdi gündüz  vardiyası şeklinde çalışıyoruz. Bahar aylarında vardiya sayımız artacak. Tabi kış şartları geliyor, bu saatten sonra  ısıtma sistemlerini, kapalı mekanın kurutma sistemlerini  çalışacağız, onları  ekleyeceğiz  fabrikamıza. Yani kışında kurutma sistemleri,  buhar sitemleri var, onları inceliyorum şu anda,  ilavelerimi yapacağım. Ayrıca, fabrikamızın alanı bizimdir, yani 6-7 bin metrekarelik bir alandır  burası. Bunun içinde yapılan prefabrik fabrika  ve içindeki makineler yenidir, 2018’de kurulmuş. Beyşehir Belediyesi olarak 5-6 milyona kurulacak bir fabrikayı  biz3 milyon 150 bin liraya aldık,  bedeli de bu. Onu da taksitler halinde ödemeye başladık, birinci  taksit 500 bindi, ondan sonra 250-250 şeklindeydi, tasarruflarımızı yaparak  bunu ödüyoruz.  Ayrıca geçmiş borçlarımızı da tasarruflarla ödüyoruz. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum. Parkeciliği Beyşehir’de ilk başlatan biziz belediye olarak, şimdi yine parkeciliğe dönen de biziz. Burada amacımız; özel sektöre engel olmak filan  değil, ihtiyacımız kadarını üretip fazlamızı da satmak istiyoruz. Asfaltta dün olduğu gibi, geçmişte olduğu gibi asfalt şantiyelerimizi de önümüzdeki bahar ayında  asfaltını bölgeye satan, bölgedeki belediyelere bile satabilen belediye haline gelmek yeniden hedefimizdir”  (Cafer Kaşık)