Çiftçiler “Mustafa Ağralı” dedi

Çiftçiler “Mustafa Ağralı” dedi

Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı görevine mevcut başkan Mustafa Ağralı yeniden seçildi.
Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı’nda yapılan olağan genel kurulda, organ seçimleri de gerçekleştirildi.
Başkanlığa yeniden aday olan Mustafa Ağralı, blok ve tek liste ile seçime girdi. 
51 delegenin oy kullandığı seçimde 21 asil, 21 de yedek meclis üyesi belirlendi.
 Meclis üyelerinin arasında yapılan seçimde de tüm üyelerin oyunu alan Ağralı, Ziraat Odası Başkanlığı’na yeniden getirildi. 
7’şer kişiden oluşan yeni meclis ile yönetim kurulu üyeleriyle birlikte objektiflerin karşısına geçen Ağralı, kendisine yeniden bu görevi layık gören delegeler ile meclis üyesi isimlere teşekkür etti.
Ağralı, yaptığı konuşmada, 2020 yılında hem Türkiye’yi hem de dünyayı etkileyen pandemi sürecinin ardından, yaşanan tarımsal kuraklık ve tarımsal üretim girdi arzının azalması ve maliyetlerin yükselmesinin çiftçileri zor durumda bıraktığına dikkati çekerek, “Yaşanan bu süreçte çiftçimizin üretime devam edebilmesi için odamızın imkanları çerçevesinde çiftçimizin hep yanında olmaya çalıştık.”ifadelerine yer verdi.
Bu süreçte bölge çiftçisine önemli hizmetler vermeye çalıştıklarını anlatan Ağralı, şöyle devam etti:
“Makine parkımız ile tohum eleme tesisimizle ve Beyşehir Ziraat Odası iktisadi işletmesi tohum, gübre ve satış mağazamızla uygun fiyatla hizmet üretmeye çalıştık.Bu hizmetler ile çiftçimiz tarlasına, bahçesine, bağına, ahırına küsmesin, üretmeye devam etsin istedik. Üyemizden aldığımız aidatların üreticimize hizmet olarak dönmesi için mücadele ettik. Hizmet kalitemizi ve çeşitliliğini artırmak için Konya Büyükşehir Belediyesi desteği ile yeni taş toplama makinesi, toprak yüzeyine dağıtma ve yaprak yüzeyine uygulama kükürt makinelerini makine parkına kazandırdık.”
Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı’nda göreve getirilen yeni yönetim kurulu üyeleri şöyle:
Asil: Mustafa Ağralı, Ahmet Ağmaz, Mehmet Arkan, Yaşar Akdeniz, Yusuf Gödüş, Ömer Kazanır, Mehmet Özvatan.
Yedek: İbrahim Çipan, Ali Hilmi Koç, Ayhan Altıparmak, İhsan Gökmenoğlu, Mustafa Doğan, İsa Yıldız,  Dursun Kaya.