“Cumhuriyet karanlığa karşı en büyük baş kaldırıdır”

“Cumhuriyet karanlığa karşı en büyük baş kaldırıdır”

“Cumhuriyet karanlığa karşı en büyük baş kaldırıdır”
Şenyurt, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını kutladığımız bu günlerde Cumhuriyet’e olan bağlılığımız, inancımız ve koruma azmimiz kararlı bir şekilde her geçen zaman daha da artmaktadır.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, “Cumhuriyet, karanlığa karşı en büyük başkaldırıdır” dedi.
Şenyurt, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını kutladığımız bu günlerde Cumhuriyet’e olan bağlılığımız, inancımız ve koruma azmimiz kararlı bir şekilde her geçen zaman daha da artmaktadır.” İfadelerine yer verdi.
Mesajında: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı kazanılmış ve egemenlik kayıtsız şartsız “Ne mutlu Türk’üm diyene” diyebilen millete armağan edilmiştir.”diye devam eden Şenyurt, cümlelerini şöyle sürdürdü:
“Değişmez ve ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyet, karanlığa karşı en büyük başkaldırıdır. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin temelinde demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı vardır. İşte Cumhuriyet’e bağlılığımızın meşru dayanağı budur. Halkın egemen olarak kendisini yönettiği, TBMM’nin ulusun tek yetkin temsilcisi olduğu, yetkisini halkın verdiği vekaletten aldığı Cumhuriyet yönetim şekli aynı zamanda akıl ve bilimdir. Bu bilinç ve irade ile tüm hemşehrilerimizin ve ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar; bize bu vatanı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımızı rahmet, minnet ve saygı ile yâd ederim.”