CHP İlçe Başkanı Şenyurt’un Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

CHP İlçe Başkanı Şenyurt’un Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

CHP İlçe Başkanı Şenyurt’un Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutluma mesajı yayınladı.
‘Bugün, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde başarılan İstiklal Savaşı ardından kurulan Cumhuriyetimizin doğum günü... Kutlu olsun!’ diye mesajına başlayan CHP Beyşehir İlçe Başkanı  Rıdvan Şenyurt: 
‘Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra imzalanan Mondros Mütarekesi çöpe atılmış, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesini başlatmıştır. Erzurum’da, Sivas’ta kongreler düzenlenmiş ve Mustafa Kemal ‘’Tek bir egemenlik var, o da Milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır.” diyerek bu şanlı mücadelenin fitilini ateşlemiştir. Büyük Önder işgal altında olan Anayurdu karış karış gezerek Milli Mücadeleyi örgütlemiş, Türk Milleti’nin esaret altında değil bağımsız olarak yaşabileceği bilinciyle; şanlı ecdadımızla birlikte kan, can ve gözyaşı ile bu Vatanı bizlere hediye etmişlerdir. Kazanılan savaşın ardından ülke düşmandan temizlenmiş fakat acı ve gözyaşı devam etmişti... İstiklal Savaşı’nın mağlup sürüleri Akdeniz’e doğru kaçarken başta İzmir olmak üzere her yeri yakıp yıkmış, ambarlardaki ürünleri yağma etmiş, mevcut kara ve demir yollarını tahrip etmişlerdi. Yani Savaşa sahne olan vatan parçası harabeye dönmüştü. Ülkem Birinci Dünya Savaşı ve İstiklal Savaşı’nın ardından sayısı milyonları aşan genç ve yetişkin insanını toprağa vermiş, yoklukla mücadele etmiştir. Ama bunca olumsuzluklara karşı yılmamış adeta kendi küllerinden doğmuş, bağımsızlığını tüm dünyaya duyurmuştur.
İşte bu koşullarda kazanılan istiklalimizi ve  Cumhuriyetimizi CHP’li vatanseverler olarak bizler, yüz yıl önceki ve değişmeyen heyecanımızla Cumhuriyetimizi ve Vatanımızı sonsuza dek koruyup kollayacağımıza and içtik!!!’ dedi.
Başkan Şenyurt mesajını şöyle bitirdi. ‘Bu vesile ile tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularla kutlar, Cumhuriyet’in ilanının 96.yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanını, canını esirgememiş şanlı ecdadımızı rahmet ve şükranla yad ederim.’ (Cafer Kaşık)