Varlığın yeter Huğlu!

Varlığın yeter Huğlu!

Kahramanmaraş merkezli  yaşanan iki büyük depremin ardından depremzedelere yardım ulaştırabilmek için harekete geçen Huğlulular, yeni bir destekte bulunmak üzere seferber oldu. Akdaş Silah Firması da deprem bölgesine yaklaşık 30 bin kişilik sıcak çorba servisi ve çay ikramı yapacak 2 araç ve 7 personel görevlendirdi.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve çevresindeki 10 ili birden etkileyerek bölgede büyük yıkımlara yol açan deprem felaketine Beyşehir’in Huğlu Mahallesi sakinleri de duyarsız kalmadığını gösterdi.
Türkiye’de av tüfeğinin önde gelen üretim merkezlerinden olan Huğlu’da, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi öncülüğünde başlatılan çalışmalarla deprem bölgesinde yürütülen arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye gönderilmek üzere 40 kişilik gönüllülerden oluşan bir yardım ekibi kuruldu.
Bunun yanı sıra yine yerleşim merkezindeki Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi bünyesindeki tekstil atölyesinde üretilen  outdoor ürünü polar, kep ve mont gibi kışlık kıyafetlerden oluşan ürünler de yardım faaliyetlerine dahil edildi.
Deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan temel gıda ve  ihtiyaç malzemelerin de eklendiği yardım toplama faaliyetlerinin ardından toplanan iki kamyon dolusu yardım malzemesi yardım ekibinde bulunan gönüllülerin de yer aldığı deprem bölgesine gönderildi.
Bu arada, Huğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından da yine deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine destek vermek amacıyla nakit yardım kampanyası başlatıldı.
Huğlu’dan deprem bölgesine yönelik yeni bir destek çalışması daha başlatıldı. Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi öncülüğünde başlatılan yardım çalışmaları, yerleşim merkezinde bulunan diğer silah firmalarını da harekete geçirdi. Huğlu’dan deprem bölgesine yardımlar sürerken, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin 30 kişilik ekiple birlikte gerçekleştirdiği erzak ve giyim yardımı sonrasında harekete geçen Akdaş Silah Firması da deprem bölgesine yaklaşık 30 bin kişilik sıcak çorba servisi ve çay ikramı yapacak 2 araç ve 7 personelin görevlendirildiği bir ekibi intikal ettirdiğini duyurdu. Ekibin,  deprem bölgesindeki vatandaşlar ile arama kurtarma çalışmalarında görev yapanlara sıcak çorba ve çay ikramında bulunacakları belirtildi.