30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

İlçemiz Beyşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
İlçe protokolü Anıt Meydanı’nda kutlamalar nedeniyle bir araya geldi.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zafer Bayramı mesajı okundu. 
Buradaki törenin son bulmasının ardından protokol şehitlik ziyareti yaparak şehitler için dua etti.
Beyşehir Kaymakam Vekili Hasan Çimer, İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği’nde kutlamaları kabul etti.
Törenlere, Kaymakam Vekili Çimer’in yanısıra, Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, daire amirleri, jandarma ve polis teşkilatı mensupları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Beyşehir Gençliği, 30 Ağustos Zafer Bayramını etkinliklerle Kutladı
Büyük zaferin 100. yıldönümü dolayısıyla Beyşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Beyşehir Gençlik Merkezi tarafından göl kenarındaki Vuslat Parkı’nda gençliğe ve çocuklara yönelik kutlama etkinlikleri düzenlendi.
Gençler ve ailelerinin katılımlarıyla yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte okçuluk yarışları, matrak oyunları, el sanatları ve geri dönüşüm, akıl zeka oyunları, ebru çalışmaları, boyama, müzik dinletisi gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.
Beyşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Yağcıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünde Beyşehir’in gençleri ile birlikte güzel bir etkinliğe imza atmak istediklerini belirterek, “Etkinliğimize katılımın fazla olması da bizleri çok mutlu ve memnun etti.”dedi.
Etkinlikler kapsamında akıl zeka oyunlarının yanı sıra, ilçede özellikle son dönemde revaçta olan okçuluk branşıyla ilgili faaliyetler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yağcıoğlu, şunları kaydetti: “Bu yıl itibariyle yaklaşık 220 kayıt yaptığımız bir öğrenci grubumuz vardı. Okçuluk branşında bu kapsamda burada yarışmalar yapıldı.
Yine gençlik merkezi olarak açtığımız el sanatları kursumuzla ilgili olarak özellikle geri dönüşümle alakalı çalışmalarımız, ebru çalışmalarımız da bu etkinlikte yerini aldı.
Ayrıca, fotoğraf kursu açmıştık. Yaz boyunca yaptığımız etkinliklerin fotoğraflarını da bu programda sergiledik.
Eski, savunmaya dönük sporlarımızdan matrak oyunlarının da sergilendiği etkinliğimizde, müzik çalışmaları noktasında gençlik merkezimize destek veren Beyşehirli gençlerimize de teşekkür ediyorum.
Onlar da bu etkinlikte aramızda yer aldılar. İnşallah sadece yaz dönemiyle sınırlı kalmayacak ilçemizde bu yaptığımız etkinliklerimiz. Sadece 30 Ağustos’ta değil, 19 Mayıs ve 23 Nisan gibi bayramlarda da bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz.
Bu arada, Beyşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi olarak bu yıl 16 branşta kurs açtığımızı da belirtmeliyim.
Hem spor, hem diğer branşlarda bu tür kursları açtık. 600’e yakın öğrencimiz de bu kurslara katıldı. 4 Eylül itibariyle bu kurslarımız sona erecek. Ama bu etkinlikleri yıl boyuna yayıp devam ettirmeyi hedefliyoruz.”.