Beyşehir’de Sualtı için çalışma

Beyşehir’de Sualtı için çalışma

Beyşehir Gölü’nde Su Altı Sporları Turizmi İçin Dalış Yapıldı
Beyşehir Belediyesi tarafından su sporları turizmi aktiviteleri için Beyşehir Gölü’nde tespit dalışları yapıldı.
Türkiye’nin en büyük Tatlısu havzasını içinde barındıran Beyşehir Gölü’nde Su sporları aktiviteleri için 653 kilometre karelik alanda tespit çalışmaları yapıldı. Beyşehir Gölü’nde 2 gün süren hummalı çalışmalar sonucu 6 dalgıç su altında tespit çalışmaları kapsamında fotoğraf ve video çekerek su sporları aktivitelerine uygun alanları belirledi.
Beyşehir Gölü’nü su altı aktiviteler açısından ünlü bir turizm merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Dalış Eğitmeni Murat Tayfun Altunsay, Beyşehir’e Türkiye’den sonra Diğer ülkelerden de su altı sporu severlerini ağırlayabileceğini belirtti.
Altunsay, “Beyşehir Belediyesinin daveti ile Beyşehirlilerle ve Beyşehir Gölü ile tanışma fırsatı bulduk. Beyşehir Gölünü su altı sporları turizmi açısından aktivitelerini değerlendirmek için dalışlar gerçekleştiriyoruz. Yakın tarihte önce Türkiye’den sonra Dünyanın birkaç yerinden hızlıca su altı sporu severleri burayı alabilir. Doğal güzelliğinin yanı sıra da su altındaki güzellikleriyle de kendini bence ispatlamış bir bölge, bugün baktık görüş gayet iyi su kesinlikle bulanık değil yakın zaman da buranın bir su sporları cazibe merkezi olabileceğini düşünmekteyiz. Biz de su altı camiasının fertleri olarak elimizden gelen her türlü yardımı Beyşehir ve Beyşehir Gölüne yapmak için hazırız ve üstümüze düşen vazifeyi bizde gerçekleştirmek istiyoruz.  6 kişilik bir ekiple su altı videoları çektik, noktaları keşif ettik ve fotoğraflama yaptık. Bölgenin coğrafi yapısını inceledik, su altı güzelliklerini inceledik bunları arşivlemek için video ve fotoğraflarla kayıt ettik. Bunları yerel yönetimle değerlendireceğiz, nasıl bir program yapabiliriz ve kazanımlar sağlayabiliriz buna bakacağız ve ileriki tarihlerde inşallah Beyşehir Gölünü su altı aktiviteler açısından ünlü bir turizm merkezi haline getirmeye uğraşacağız. Gerçekten coğrafya çok güzel Konya da deniz vazifesi gören bir yer olması, ekstra keyif verici ve bunun kıymetini bilmek gerektiğini düşünüyorum. Sağ duyulu yöneticilerimizle de zaten çok kısa zaman da çok güzel işler yapılarak buranın maksimal değerde hem su üstü hem su altı sporları yapılarak aktif bir hale gelebileceğini düşünmekteyiz. 
Önce Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’a, yerel yönetimimize ve Mustafa Uludağ’a bu fırsatı verip de Beyşehir’e böyle bir şeyi kazandırmaya çalıştırdıkları için su altı gönüllüleri olarak teşekkür ediyoruz.