İhracatta rekortmen Derya Silah

İhracatta rekortmen Derya Silah

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan “İlk 1000 İhracatçı Firma-2020” araştırmasına göre Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Derya Silah Sanayi Ticaret Limited Şirketi, listede ilk 588’inci sırada yer aldı.
İhracatta ilk 1000 firma arasına girmeyi başaran Derya Silah Sanayisi firmasına Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından teşekkür plaketi verildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akbıyık ile Beyşehir TSO Meclis Başkan Yardımcısı Ziya Yaka, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Derya Silah Firmasına ait  fabrika tesislerini ziyaret etti.
“İHRACATA KATKILARINIZIN ARTARAK DEVAMINI BEKLİYORUZ”
Ziyarette 2020 yılı Türkiye Savunma ve Havacılık Sanayi Sektörü’ne ait ihracatçı listesinde 12’inci sırada yer alan Derya Silah Sanayi firmasının Türkiye’nin 2020 yılı ilk 1000 ihracaatçı listesine de 588’inci sırada girdiğini vurgulayan Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akbıyık, “Ülke ve bölgemiz ekonomisine ve istihdamına sağladığınız katkılardan ve ihracattaki başarılarınızdan dolayı tebrik eder, ülkemiz ihracatına olan katkılarınızın artarak devam etmesini dilerim” sözleriyle firma yetkilileri Abdussettar Eruzun ile Mehmet Çeler’e plaketlerini verdi.
BAYINDIR DA TEBRİK ETTİ
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, yaptığı konuşmada,  “Organizemizin lokomotifi, şehrimizin medarı iftiharı Derya’mızla gurur duyuyoruz, şahsınızda bütün çalışanları Allah kazadan beladan esirgesin, emekleriniz hiç boşa gitmesin, siz bu ülkeye, şehre lazımsınız”ifadelerine yer verdi.
Eruzun ve Çeler de ziyaretlerinden dolayı Başkan Bayındır, Başkan Akbıyık ve beraberindekilere teşekkür etti.
KONYA’DAN 6 FİRMA YER ALDI
Öte yandan, 2020 yılında en fazla ihracat yapan 1000 firma listesinde Konya’dan 6 firma yer aldı.
134. sırada yer alan S.S.P. Otomotiv Sanayi ve Dış Tic. A.Ş. (Aydınlar Otomotiv) listenin en üstündeki Konyalı firma oldu.
 Konya Şeker San. Tic. A.Ş. 174, Derya Silah Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 588,YPS Global Otom. İç ve Dış Tic. A.Ş. 696. sıradan listeye girerken Konya’dan 756 ve 845. sıradan listeye giren 2 firma araştırmaya katılmadı. (