Geçmiş borçlarda Yapılandırma Süresi Uzatıldı

Geçmiş borçlarda Yapılandırma Süresi Uzatıldı

Beyşehir Belediyesi,7256 sayılı kanun kapsamında vergi borçlarının yapılandırma başvuru süresinin 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldığını ve yapılandırma sonrası Ocak ayında gerçekleştirilecek ilk taksit ödemelerinin ise Şubat ayına ertelendiğini açıkladı.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ‘7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kapsamında, Belediyemize borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını yeniden yapılandırmaları için 31 Aralık’a kadar tanınan başvuru süresi 31 Ocak 2021 tarihine, Ocak ayında ödenmesi gereken ilk taksit ödemesi ise 28 Şubat 2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu kapsamda Belediyemize su, kira, emlak vergisi ve diğer vergi borçları bulunan vatandaşlarımız/mükelleflerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar Beyşehir Belediyesi Tahakkuk Tahsilat servisinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir. 
Yapılandırma kapsamında peşin ödemelerde %90 indirim yapılmakta olup, diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde ise asıllarında yüzde 25 indirim uygulanmaktadır. Yapılandırılan tutarların peşin veya ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksitler halinde ödenmesine olanak sağlanmaktadır. Ayrıca, yapılandırılan borçların anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile internet üzerinden online ödenmesine de imkan tanınmaktadır.’ denildi.