VALİ ÖZKAN, BEYŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ

VALİ ÖZKAN, BEYŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ

Konya Valisi Vahdettin Özkan, ziyaret ettiği Beyşehir ilçesinde incelemelerde bulundu.
Vali Özkan, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Beyşehir Adliyesi, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ve Beyşehir Kaymakamlığını ziyaret ederek ilçe faaliyetleri ve yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Vali Özkan, Beyşehir Kaymakamlığı toplantı salonunda ilçe ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda; Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetleri, ilçenin ekonomik durumu ve potansiyeli, kırsal kalkınma projeleri, kırsal turizmin geliştirilmesi, Beyşehir Gölü’nün çevresel ve güvenlik yönünden korunması açısından yapılacak çalışmalar, ilçenin pandemi durumu, devam eden kamu ve özel sektör yatırımları değerlendirilerek istihdamın artırılması için yapılması gereken çalışmalar ele alındı.
Vali Özkan, milli mücadele döneminde Beyşehir Kuvayı Milliye Karargâhı olarak kullanılan Süleyman Efendi Konağı’nda da incelemelerde bulundu. Konağın mimari yapısı hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Özkan, Konya Valiliği ve Beyşehir Kaymakamlığı’nın koordinesi ile konağın restore edilmesi için çalışmalara başlanılacağını ifade etti.
Vali Özkan, kamu kurumları ziyareti ve toplantının ardından ilçede faaliyet gösteren esnaflarla da sohbet edip hayırlı kazanç dileğinde bulundu.