Beyşehir Gölü’nde Zafer Bayramı coşkusu

Beyşehir Gölü’nde Zafer Bayramı coşkusu

Beyşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında buluşarak kanolarıyla Beyşehir Gölü’nde 4 gün süreyle tur atan, gölün etrafında kilometrelerce bisikletle pedal çeviren ve koşan 4 sporcudan 3’ü etkinliği tamamlayarak Beyşehir kent merkezine dönüş yaptı.
“ÜÇ EKİP, TEK HEDEF” DİYEREK YOLA ÇIKMIŞLARDI
“Üç ekip tek hedef” sloganıyla başlattıkları kano ekspedisyonunu tamamlayan ekibin kadın sporcusu Nüşabe Deniz Paşazade, iskeleye yaklaştığında kanosunun üzerinde Türk bayrağı açarak kendisini karşılamaya gelenleri selamladı.
Bisikletletiyle pedal çevirerek etkinliğe katılan Zafer Mutlu ve koşarak iştirak eden Gökhan Güneri de kendilerine destek vermek icin Konya ve farklı illerden Beysehire gelen Türk bayrağı taşıyan gruplarla birlikte bitiş noktası olan Vuslat Parkı’na giriş yaptı.
Sporcuları Vuslat Parkı’ndaki göl kıyısındaki iskelede Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Ağmaz ve beraberindeki ilçe protokolü karşıladı.
KAYMAKAM ÖZDEMİR’E TÜRKİYE, AZERBAYCAN VE KKTC BAYRAĞINI TESLİM ETTİLER
Kanosuyla etkinliğe katılan Nüşabe Deniz Paşazade, burada Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir’e Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayraklarını öperek teslim etti.
Paşazade, yaptığı konuşmada, “Gölün sularıyla temizlenmiş bu bayrakların çok özel anlamı var. Ben Azerbaycan’da doğdum, büyüdüm, Azerbaycan benim ana vatanım. Bu Azerbaycan bayrağı... Türkiye’de 25 senedir hayatımın en büyük kısmını yaşıyorum. Türk vatandaşıyım. Bu, bizim büyük vatanımız. Bir de son 9 yıldır Kıbrıs’ta çalışıyorum, bu da yavru vatanımızın bayrağı. Türkiye’nin her sahada başarısı, Türk dünyasının başarısıdır. Ve Türk dünyası her zaman Türkiye’nin yanında aslanlar gibi duracaktır. Azerbaycan’a ve Kuzey Kıbrıs’a da buradan kocaman selam olsun” dedi.
“İŞTE TEK MİLLET, ÜÇ DEVLET BİR ARADAYIZ...”
Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de her üç bayrağı da öperek teslim alırken, “Burada çok büyük bir milletiz. İşte tek milletle beraber, üç devlet burada var. Diğer taraflarda da yine oldukça devletimiz var. İnşallah bu devletlerimiz daim kalır, zaten bu her üç bayrak da üç ülkenin de bağımsızlık sembolü. Bu üç devlet de bağımsız olana kadar çok mücadele etmiştir. İşte bunları unutmamak dileğiyle, gelecek nesillere hatırlatmak kaydıyla bu üç bayrağa dokunmaktan ve almaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
SPORCULARA PROTOKOL TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİ
Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Ağmaz ve protokolün diğer mensupları etkinliğe katılan sporculara birer teşekkür plaketi takdim etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Beyşehir Gölü’nde kanosuyla 4 gün boyunca kürek çekerek etkinliği tamamlayan Nüşabe Deniz Paşazade, gazetecilere yaptığı açıklamada ise, “İnanılmaz derecede mutluyum, gururluyum. Gerçekten güneşin koşarak doğduğu ve hüzünle battığı şehrin ve Beyşehir Gölü’nün güzelliğini, özelliğini anlatamam” ifadelerini kullandı.
“BEYŞEHİR GÖLÜ’NÜN GÜZELLİKLERİNİ 110 KİLOMETRE KÜREK ÇEKEREK YAŞADIM...”
Paşazade, şöyle devam etti:
“Ben bunu göl üzerinde 110 kilometre giderek yaşadım. Müthiş insanlarla tanıştık. Etkinliğin ikinci misyonunda ise, gölün en büyük adası olan Mada Adası’nda yaşayan çocuklarımıza da hediyelerini teslim ettik.”
Paşazede, 4 günlük ekspedisyona iki kişi başladıklarını ancak ekip lideri, kano ekspedisyonu sporcusu arkadaşı Şenol Özdemir’in ise sağlık nedenleri ile acil olarak ailesinin yanına gitmek zorunda kalması nedeniyle bölgeden ayrıldığını da hatırlatarak, “Kanoyla göle iki kişi olarak çıktık ama, ben onun yerine de kürek çektim göl üzerinde. Bu projenin gerçekleşmesinde inanılmaz büyük emekleri var, kendisine çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.