Göl Feneri Aşevi Derneği 2020’de Yeni Binasında

Göl Feneri Aşevi Derneği 2020’de Yeni Binasında

Beyşehir Göl Feneri Kültür ve Dayanışma Derneği Aşevi Başkanı Hasan Takavcı, “Göl Feneri Derneği ve Aşevi faaliyetleri hayırsever ve duyarlı vatandaşlarımızın gayreti ile kesintisiz ve güçlenerek sürüyor” diyerek tüm Beyşehirliler’i inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni dernek binasına yardıma çağırdı.
Dernek ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Takavcı, bölgemizdeki faaliyetlerimiz, 2004 yılında “GÖL FENERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ”  adıyla resmi bir kimlik kazanmıştır. 2012 yılından itibaren AŞEVİ olarak da hizmet vermeye başlayan dernek günlük 300 vatandaşımıza Beyşehir merkez ve merkeze bağlı mahallelerimizde sıcak yemek dağıtımı yapmakta. Beyşehir’in 11 merkez mahallesinin yanısıra Karadiken, Akçabelen, Kayabaşı, Adaköy, Yeşildağ, Kurucuova, Gölkonak, Gölyaka, Bayındır, Eğirler, Başgöze, Hüseyinler, Fasıllar, A. Esence, Bayavşar, Gökçimen, Avdancık toplam 28 mahallede  yaşayan yoksul ve yemek yapamıyacak durumda olan vatandaşlarımızın evlerine hergün üç çeşit sıcak yemek ve  ekmek götürülmekte. Karadiken, Gölyaka istikametindeki 8 mahallenin  sıcak yemek dağıtımı dernek kendi imkanlarıyla yaparken, Merkez, Bayındır ve Avdancık istikametindeki toplam 20 mahallenin sıcak yemek dağıtımı Beyşehir Belediyesi araçları ile yapmaktadır diyerek sözlerine şöyle devam etti.
Hizmet standardımız katlanarak ve güçlenerek devam etmekte. Derneğin faaliyetlerini ise kısaca şöyle özetleyebiliriz diyen Başkan Hasan Takavcı, “Yardıma muhtaç, kimsesiz, hasta, yaşlı, engelli yaklaşık 300 insanımıza günlük sıcak yemek dağıtımı yapmak. Her Ramazan ayında, geleneksel iftar çadırında  yaklaşık 700 kişiye  yemek ikramında bulunmak. Ramazanlarda teravih namazı sonrası Eşrefoğlu Camisinde cemaate Osmanlı Şerbeti ikramında bulunmak. Muhtaç kardeşlerimize kuru gıda yardımı yapmak. İkinci el giysi, mobilya, beyaz eşya vb. dağıtımı yapmak. Bayramlarda yeni giysi dağıtımı yapmak. Cuma günleri hasta ziyaretleri yapmak. Ağaç dikimi ve kış günlerinde yaban hayatını koruma amaçlı yemleme çalışmaları yapmak. Yukarıda sıraladığımız faaliyetlerimiz şehrimizin esnaf ve eşrafından 14 kişilik yönetim kurulundan oluşan heyetin yanı sıra 60 kişilik istişare heyeti 300 civarında gönüllü üyemiz ve üniversitede okuyan 200 civarında gönüllü öğlencilerimizin samimi ve fedakâr gayretleriyle yıl boyu kesintisiz sürdürülmekteyiz.” dedi. 
Derneğimiz halen kiralık bir binada Aşevi faaliyetini sürdürmektedir. 2019 yılı Temmuz ayı başında inşaatına başladığımız yeni dernek hizmet binamız depo, mutfak, yemekhane, gıda ve giysi reyonları, geçici misafirhaneler olmak üzere 160 m2 alan üzerine zemin ve 4 katlı binadan müteşekkildir. Hedefimiz; 2020 yılı itibariyle yeni binamızda yardıma muhtaç hemşerilerimize layık oldukları en güzel hizmeti sunmaktır. Siz değerli hemşerilerimizin katkılarıyla kısa zamanda binamızın inşaatını tamamlayıp hizmete sunmayı planlamaktayız diyen Başkan Takavcı son olarak şunları söyledi. 
“Bu amaçla; saygıdeğer hemşerilerimizi Beyşehir’imizin ortak değeri olan dernek binamızın inşaatı için 30 TL bedeli olan “2 Torba Çimento da Sen Koy” kampanyasına iştirak etmeye çağırıyoruz. Sizleri dernek binamıza gelerek makbuz karşılığı ya da aşağıda numarası verilen banka hesaplarımıza havale yapmak suretiyle öncelikle faaliyetlerimizi tanımaya ve kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz. “İçim rahat; çünkü Göl Feneri Derneği sayesinde şehrimizde aç kalan ve açıkta yatan insan yok” diyebilmek için,  “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” Hadis-i Şerifimizin anlam ve önemini idrak ediyor olmak adına; HAYDİ BEYŞEHİR, haydi beyler şehrinin cömert, kadirşinas, asil ve güzel insanları, saygıdeğer hemşerilerimiz hep beraber karınca kararınca dernek binamızın inşaatına yardım etmeye çağırıyor, bu visile ile dernek yönetim kurulumuza, üyelerine, çalışanlarına, hayırsever vatandaşlarımıza ve göreve geldiği andan itibaren yardım ve desteğini eksik etmeyen Beyşehir Belediye Başkanı sayın Adil Bayındır’a teşekkür ederiz.” dedi.