Beyşehir’e Ziyaretçi İlgisi Arttı

Beyşehir’e Ziyaretçi İlgisi Arttı

Corona virüsü salgını nedeniyle birçok ilde ve ilçede turizm kolu sekteye uğrarken, kontrollü normalleşme süreciyle birlikte Beyşehir’e ziyaretçi ilgisi artış gösterdi.
Türkiye’nin en büyük doğal tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü ve doğal güzellikleri ile zengin kültürel ve tarihi mirasıyla göz dolduran Beyşehir ilçesi, kontrollü normalleşme süreciyle birlikte doğa tutkunları, fotoğraf severler ve ziyaretçilerin gözdesi haline geldi.
Hafta sonları ziyaretçi ilgisinin yoğunluk gösterdiği ilçede, Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu işbirliğiyle, doğa yürüyüş grupları, fotoğraf topluluklarının gezi ve ziyaret güzergâhları arasında Beyşehir Gölü Milli Parkı kıyıları,  adalar, günbatımı, Yeşildağ Leylekler Vadisi, Adaköy’deki Su Değirmeni ve Leylekler Tepesi, tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Kubadabad Sarayları, Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Havuzu, Yaka Manastır Tabiat Alanı, Vuslat Parkı, Fasıllar Örenleri, İslibucak Ormanları gibi tarihi mekânları ziyaretçilere tanıtılıyor.
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır,  Konya’nın doğal güzellikleri ve zengin tarihi dokusu ile gözde ilçelerinden birisi olan Beyşehir’e kontrollü normalleşme süreciyle birlikte ziyaretçi ilgisinin yoğunluk kazandığını belirterek açıklamalarda bulundu.
Başkan Bayındır, “Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği ilçemizdeki, doğal güzellikleri ile zengin kültürel ve tarihi mirasıyla göz dolduran mekânlarda geziler düzenleyerek ziyaretçilerimize Beyşehir’i tanımaları noktasında rehberlik yapıyor. İnşallah bu yaz döneminde ziyaretçi sayımız artarak ilçemizde bulunan bu güzellikleri tüm dünyaya tanıtacağız.” dedi.