MHP İlçe Başkanı Parla’dan Hocalı Katliamı açıklaması

MHP İlçe Başkanı Parla’dan Hocalı Katliamı açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beyşehir ilçe Başkanı Nazım Parla Hocalı Katliamı ile iligili olarak gazetemize yazılı bir açıklama verdi. 
Başkan Parla açıklamasında, ‘Bundan tam 29 yıl önce, Azerbaycan’ın dağlık Karabağ Bölgesinin Hocalı Kasabası’ndan sahnelenen Ermeni vahşeti 20. Asrın en büyük facialarından ve felaketlerinden birisi olarak tarihe geçmiştir.
25-26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı, Ermeni azgınlığının ve acımasızlığının iğrenç yüzüyle karşılaşmış ve soydaşlarımız kanlı bir saldırıya uğramıştır.
106’sı kadın, 63 ü çocuk, 70 ten fazlası yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycanlı kardeşimiz hunharca ve alçakça katledilmiştir. Sayıları binleri bulan soydaşımız ise yaralanmış, rehin düşmüş ve de kaybolmuştur.
Hocalı dramı, Türk milletine karşı işlenmiş bir insanlık suçu olup failleri de canilikle aynı kategoride değerlendirilecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Hocalı katliamının 29’uncu yıldönümünde hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor Ermeni zalimliğini şiddetle kınıyorum.’ dedi.