İYİ Partili Milletvekili Yokuş tepki gösterdi

İYİ Partili Milletvekili Yokuş tepki gösterdi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, , Beyşehir Gölü’nde sulama amaçlı göl suyunun salınması ile birlikte, balıkların da akan suyla birlikte sulama kanallarına giderek telef olduğunu belirtti. Sulama kanalında mahsur kalan balıkların görüntüsünü cep telefonu ile kayıt altına alan Yokuş, şunları söyledi.
“Sulama amaçlı gölün suları salındığı zaman, balıklarımız Seydişehir’den Çumra’ya kadar sürükleniyor. Bu şeklide birçok balık kaybımızın yanında korumamız gereken gölümüzden bol miktarda su kaybı da oluyor. Gölümüzden sulama amaçlı su Haziran ve Temmuz aylarında daha yoğun bırakılıyor. Netice olarak Beyşehir Gölümüz her geçen yıl küçülüyor”
“GÖLÜMÜZ HALA KİRLİ”
Bakan Kurum’un gölün temizliği için söz verdiğini ancak hala somut bir adımın atılmadığını aktaran Yokuş, “ Bakan Murat Kurum gölün temizleneceğini hatta bununla ilgili ödenek ayırdıklarını da belirtmesine rağmen Mayıs ayındayız ve hala bir adım atılmadı” şelinde konuştu.
MAHSUR BALIKLAR KURTARILDI
Fahrettin Yokuş’un gölün durumuna ilişkin tepki göstermesinin ardından sulama kanalında mahsur kalan damızlık sazan balıkları gerçekleştirilen çalışmayla kurtarılarak ait olduğu göl sularına tekrar bırakıldı.
DSİ GÖREVLİLERİ DE YARDIM ETTİ
Kanaldaki su akışına rağmen aşağılara gitmeyen ve göl sularına doğru yüzerek bu kesimde mahsur kalan su yüzeyinden de görülebilen anaç sazan balıkları atılan ağlarla toplanarak önce köprü üzerine ve karaya çıkarıldı. Kanaldan çıkarılan balıklar, su ürünleri kontrol görevlileri ile polisler tarafından yeniden göl sularına salındı. Uzun uğraşlar verilen çalışmada akıntı sebebiyle güçlükler yaşanması üzerine DSİ görevlilerinden de yardım istendi. Taşköprüye gelen görevliler, regülatör kapaklarını kapatarak gölden kanala su akışını kesti ve derinliği azaltılan sığ sulardaki sazan balıkları toplanarak göl sularına salındı.