Konya Şeker’den 44,38 Milyon TL’lik Nakit Desteği

Konya Şeker’den 44,38 Milyon TL’lik Nakit Desteği

Konya Şeker, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle zor günler yaşayan ve pandemiye rağmen üretimlerini sürdürme mücadelesi veren üreticilerine 44 Milyon 381 Bin Lira tutarında avans ödemesi yapacak. 28 Ağustos 2020 Cuma günü Saat 17.00’den sonra hesaplara geçecek. 
“Bizim birinci önceliğimiz, malımıza mal, mülkümüze mülk katmak, kârımıza kâr katmak değil. Bizim birinci önceliğimiz üreticinin gücüne güç katmak. Daha çok üretmesini, üretirken karşılaştığı zorlukları dayanışma ile üretimine zeval gelmeden aşmasını sağlamaktır. Bir şahıs şirketinin, bir sermaye şirketinin başarı ölçütü kârlılıktır. Bizim başarı ölçütümüz ise tarladaki üretimin aksamadan sürmesi, üreticimizin ekerken de, biçerken de, sökerken de bir başına, desteksiz kalmaması ve en önemlisi emeğinin karşılığını almasıdır.
Bizim için ticari bilançonun pozitif sonuçlanması, gelecekte üreticinin daha çok üretmesi için kurumumuza yeni imkânlar ve kabiliyetler kazandıracak olmasından ibarettir. Başkaları için ticaret, sanayi daha çok kazanmak için amaç, bizim için ise yatırımlar, sanayi, ticaret üreticimizin daha çok üretebilmesi, ondan da öte üretmeye devam edebilmesi için araçtır. Konya Şeker’in başarı ölçütü bilanço rakamları değil çiftçinin tebessümüdür, mutluluğudur. Ne kadar çok çiftçi mutlu olur ise, her bir çiftçinin mutluluğu ne kadar çok artarsa biz kendini o kadar başarılı sayan bir şirketiz. 
Biz servet biriktirmek, para biriktirmek amacında olan bir şirket değil, insan biriktiren bir şirketiz. O nedenle bizim gözümüz kulağımız üreticidedir. Üreticinin en ufak endişesi, bizim derdimiz olur. Üreticinin karşılaştığı her zorluk bizim aşmamız gereken zorluktur. Bizim yerimiz belli; üreticinin yanında, üretimi zorlayan, üreticiyi yoran her şeyin karşısındayız. Ne piyasalar, ne zorluklar karşısında üreticimizi yalnız bırakmayız. Nitekim, ayçiçeği hasadı başladı, piyasalarda yaprak kımıldamadı, geçen cumartesibiz inisiyatif aldık rakam açıkladık, alımları başlattık, bir de dipnot düştük,günlük fiyat hareketlerini izleyeceğiz dedik. Piyasaları günlük takibe aldık ve fiyatları güncelleyip yükselttik, üretici faturalar sıkıştırıyor dedi, bugün de 44 Milyon 381 Bin TL tutarında sulama avansını verdik, toplam ayni ve nakdi avans desteğimizi 298 milyon 133 bin TL’ye kooperatif destekleri de dâhil edildiğinde 520 Milyon TL’ye ulaştırdık.
Bu yaklaşımın, yani üreticinin refahına refah, mutluluğuna mutluluk katmak için çalışmanın sonucu ortadadır. Konya Ovasına dikilen 45 Tesis o yaklaşımın eseri, şeker pancarının yanına eklenen ayçiçeğinden, mısıra, arpadan, buğdaya, patatesten süte, besiye 32 kalem tarımsal ürün üreticinin daha çok üretmesi için yapılan çalışmanın sonucudur” diyen PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuküreticinin hasada kadar masrafının çok olduğunu ama “Allah’a şükür Konya Şeker var, dert yok” diyerek konuya yaklaştıklarını, nakit desteklerin yanı sıra yıl içinde periyodik olarak ödenen tohum, gübre, mazot, çapa, bayram avansı destekleriyle üreticiyi yalnız bırakmadıklarını belirtti.