Hüyük’ün projeleri bakanlıkta gündeme alındı

Hüyük’ün projeleri bakanlıkta gündeme alındı

Hüyük ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan projelerin heyet halinde ziyaret gerçekleştirilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda masaya yatırıldığı bildirildi.
Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, yaptığı açıklamada, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek ve Gülay Samancı, AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Muammer Karaaslan ve belediye meclis üyeleri ile birlikte bir heyet halinde Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ettiklerini belirtti.
Ziyarette, Bakan Kurum’dan heyet olarak Hüyük’ün projelerine destek istediklerini vurgulayan Başkan Çiğdem, “Hüyük’te hayata geçirilecek olan sulama projeleri, millet bahçesi, ilçe merkezi ve mahallelerimizdeki TOKİ konutları, sahil düzenlemesi gibi bölgemizin önemli projeleri için destek talebinde bulunduk. Hüyük’ün baştan sona tüm sorunlarını Konya milletvekillerimiz, İlçe Başkanımız ve ilçe başkan vekilimiz ile belediye meclis üyelerimizle beraber sayın bakanımızla paylaştık. İnşallah yılmadan, bıkmadan, usanmadan bütün sorunları bakanımızın desteği ile beraber çözüme kavuşturacağız. Bölge milletvekilimiz Gülay Samancı Hanımefendi ile Konya milletvekilimiz Tahir Akyürek Bey’e her konuda bizlere destekleri için de ayrıca minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Muammer Karaaslan da, “Hemşerimiz olan sayın bakanımıza misafirperverliği dolayısıyla ve Hüyük ilçemizin sorunlarına yaptığı katkı ve desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın bakanımızla gurur duyuyoruz. Her alanda son derece güzel ve başarılı işlere imza atıyorlar. Bundan sonraki süreçte de ilçemizin sorunlarının çözülmesi noktasında da arayı kapatmak için gece gündüz koşturmaya devam edeceğiz. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah.”ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Ankara’da, İstanbul’da Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde birlikte mesai yaptığı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı da makamında ziyaret edip Hüyük ilçesi için hazırlanan projeleri istişare edip değerlendirdiklerini belirtti. Çiğdem, ziyarette  Hüyük ilçesinin kültür ve turizm konularında görüş alışverişinde bulunduklarını vurgulayarak, “Hüyük ilçemize verdikleri desteklerden dolayı 23 mahallemiz adına sayın Bakan Yardımcımıza minnettarım, kendisinden Allah razı olsun” diye konuştu.