Karaburun Plajı Ziyaretçilerin Gözdesi

Karaburun Plajı Ziyaretçilerin Gözdesi

Konya Ovası’ndaki Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölünde bulunan Karaburun Plajı ziyaretçilerin gözdesi olmaya devam ediyor.
Beyşehir ilçesindeki gölünün güneyinde ve Anamas Dağının hemen önünde yer alan Beyşehir Karaburun Plajı Antalya sahillerini aratmıyor. Plaja gelen tatilciler, gölde, denizdeymiş gibi yüzüyor, kitesurfing (Uçurtma sörfü) sporu ve yelkenli sörf gibi çeşitli su sporları yapmaya da fırsat buluyor. Öte yandan Karaburun plajında serinleyen ziyaretçiler, kamp kurup piknik yaparak hafta sonlarını en iyi şekilde geçiriyor.
Plajda Koronavirüs tedbirleri kapsamında ise, şezlong ve şemsiyeler sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştirildi. Görevliler de sık sık sosyal mesafe kurallarını ihlal edenleri uyarıyor. Beyşehir Belediyesi ekipleri, plaj içerisindeki yoğunluğu, giriş çıkışları kontrol altına alıyor. Salgın sebebi ile plaj içerisindeki sosyal mesafe kurallarını dikkate alan ekipler, içeride olası yoğunluğun yaşanmaması için giriş çıkışları bekletmeli olarak koordine ediyor. Alınan tedbirler doğrultusunda giriş ve çıkışlarda ziyarete gelen vatandaşlara ateş ölçümü yapılıyor.
Konya’nın gözde yerlerinden olan Beyşehir Karaburun Plajına gelen vatandaşlardan Hasan Doğan, arkadaşlarıyla hafta sonunu plajda değerlendirdiklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu.
Doğan, “ Konya’dan geliyorum. Arkadaşlarımızla buraya gelerek değişiklik yapmak istedik. Beyşehir’in gölünün güzelliğini ve doğa ile iç içe olan Karaburun’un güzelliğini yaşayarak kafa dağıtmak istedik. Buranın yeni yüzünü ve yeni vizyonunu güzel bulduk. Önceden arkadaşlarımızla geldiğimizde bu kadar temiz ve düzenli değildi. Ortada gayet bir disiplin var. Çalışılmış belli, ortalık toparlanmış. Halk adına güzel olmuş, Antalya yerine Beyşehir’e geliyoruz.” dedi.