Musa Konuk, Beyşehir’de eğitimdeki hedeflerini açıkladı: ‘Eğitimde çıtayı artıracağız’

Musa Konuk, Beyşehir’de eğitimdeki hedeflerini açıkladı: ‘Eğitimde çıtayı artıracağız’

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir’de yeni dönemde eğitimdeki hedeflerini, “Aynı anda tüm okullarımızın çıtasını, dolayısıyla da tüm ilçemizin çıtasını yükseltmek istiyoruz.”sözleriyle açıkladı.
Konuk, basın mensuplarına, ilçede bu yıl geride kalan YKS ve LGS’ye giren öğrencilerin ve eğitim öğretim faaliyeti gösteren mevcut okulların başarı durumunu değerlendirdi. 
Beyşehir’de birçok öğrencinin hedefinin Fen Lisesi okumak olduğunu vurgulayan Konuk, bazı öğrencilerin de farklı okulları kazanabilmek amacıyla  merkezi yapılan LGS’ye girdiğini hatırlatarak, “Fen lisesinin yanında özellikle sınavla öğrenci alan ilçemiz dışına gitmek isteyen öğrencilerimizin de hedefi vardı. Onlar da yine fen lisesinin yanı sıra, savunma sanayi meslek liseleri, Beyşehir’de Huğlu ve Üzümlü’de var biliyorsunuz. Yine Konya’da ASELSAN Meslek Lisesi’nin yanı sıra ilimizdeki özellikle imam hatip lisesi proje okuluna gitmek isteyen öğrencilerimiz de vardı.
 Beyşehir’deki proje okulu kız imam hatip lisesine gitmek isteyen öğrencilerimiz tabi sınav sonunda istediği alanlar ile ilgili kendi tercihlerini de yaptılar. Bunların büyük kısmı da zaten alanlarına yerleşmiş oldu.”dedi.
Beyşehir’de okulların başarılarını herhangi bir okulu ön plana çıkarmadan, hepsini eşit düzeyde götürmeye odaklanan bir eğitim anlayışı içerisinde olduklarının altını çizen Konuk, amaç ve gayretlerinin de bu yönde olduğunu belirtti, “Yani bu noktada bir okulumuz ön plana çıksın istemiyoruz. Hepsi birbirine paralel gitsin istiyoruz.”ifadelerine yer verdi.
“OKULLARIMIZIN HEPSİ DE BAŞARILI”
Beyşehir’deki okulları başarı noktasında değerlendirdiklerinde hepsinin de her geçen yıl kendini geliştirmekte ve üstüne bir tık daha koyarak gitmekte olan eğitim kurumları haline geldiğini anlatan Konuk, şöyle devam etti:
“Ben bu anlamda tüm  idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza hepsine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönem de 2022-2023 yılında  daha da kendimizi zinde tutmaya çalışacağız, öğrencilerimiz  ve velilerimizle birlikte  bu okulları yöneterek  ders programlarını birlikte uygulayarak,  öğrencinin eksiği kalmadan  pandeminin verdiği yaraları bir taraftan tedavi etmeye de çalışıyoruz tabi eğitim açısından.”
“BİRÇOK ÖĞRENCİMİZ İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİTTİ”
Beyşehir’de üniversite hedefi olan öğrencilerin de girdikleri sınavda hedeflerini tutturabilmek için ter döktüklerini  vurgulayan Konuk, yükseköğretim kurumu sınavlarıyla ilgili olarak da, bu noktada öğrencilerden bir çoğunun istediği yere gitmeye çalıştığını kaydetti.
Bu yıl üniversite sınavı sisteminde farklı bir gelişme yaşadıklarını belirten Konuk, merkezi sınavın sıralamaya tabi olduğunun da altını çizerek, “Geçen yıl, yıla göre netleri daha yüksek olup da sıralamaları daha geride kalanlar oldu. Ama, tercih yapan öğrencilerimizin birçoğu da istediği yere gitti. Hala da ilk 20 binde, 50 binde olup da istediği yere gidemeyen öğrencilerimiz de var. Bunlar tekrar mezuna kaldılar. Bu yıl çalışacaklar, inşallah önümüzdeki yıl hedeflerine ulaşmış olurlar diye düşünüyoruz.  Bu noktada bir yıl daha gayret edip çalışacaklar. Bunlarla ilgili, mezun öğrencilerimiz de destek isterlerse her türlü desteği vermeye de hazırız. Bunlar yine bizim öğrencilerimiz, Halk Eğitim Merkezi üzerinden kurslarımızı açabiliriz. Buradan onlara takviye yapabiliriz. Yeter ki öğrencilerimizin, velilerinin talebi olsun. Bu taleplerin hepsini karşılamaya hazırız.”sözlerine yer verdi.
BEYŞEHİR’DE SÜRPRİZ, SIRADIŞI BAŞARILAR YILI
İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, YKS’de bu yıl Beyşehir’de sürpriz, sıradışı başarılarla dolu bir yılı geride bıraktıklarına da dikkati çekerken, geçen yıl 460 binde olan bir öğrencinin bu yıl 22 bine girip Tıp Fakültesi’ne yerleşme başarısını gösterdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
 “Bu normalde, normal olmayan bir iş, beklenmedik bir iş. Velimiz bize geldi, ‘bizi yönlendirdiniz’ diye teşekkür etti, biz kendilerine daha çok teşekkür ettik. Bizim için de beklemediğimiz bir durumdu, tabiri caizse mucizeydi. 460 binden 22 bine bir öğrencinin çıkması bizim için adeta ulaşılmaz gibi görünen bir hedefti. Ama gerçekten öğrencimize maşallah diyor, tebrik ediyoruz.
Yine bu yıl LGS’de yüzde 7 bandında olan bir öğrencimizin ilk bin içerisine girmesi bizim için bir sürprizdi. Gerçekten çocuklarımız özveriyle çalışmış, kendilerini ve ailelerini tebrik ediyorum. Ayrıca, Üzümlü Savunma Sanayi Meslek Lisesinden  bir öğrencimiz diş hekimliğine gitti.
Son dönemde  çok duyduğumuz, bildiğimiz haberlerden değildi aslında bizim ilçemiz adına  da çok önemli bu. Yani demek ki buralardan da çok  yerlere gidebiliyor öğrencilerimiz. Yine kız imam hatip lisesinden öğrencilerimizin hukuk fakültesine  gitmesi,  oradaki kızlarımızın  elektrik, elektronik, bilgisayar mühendisliğini tercih etmesi,  okula yerleşmesi,  bunlar da bizim için baktığımızda rutinin biraz dışında işlerdi. 
İnşallah öğretmen, idareci ve velilerimizle birlikte  Beyşehir’de eğitim öğretimi bir üst noktaya taşımak  amacımız, hedefimiz. Bu eğitim öğretim noktasında bununla ilgili  bizden beklenti talep  ne olursa biz  hepsini de karşılamaya hazırız.
BEYŞEHİR’E BAKANLIK DESTEKLERİ…
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak  sayın bakanımız bu ve her konuda her zaman bize destek  oluyorlar sağ olsunlar. Velilerimizin beklentilerini karşılamak için  her zaman onların yanında olduğumuzu ve her zaman  destek olmak için  hizmet etmek için bu görevde olduğumuzu bilmelerini istirham ediyorum.”