Hayırlı olsun. Aday adaylığını açıkladı...  İlçe Başkanı Şenyurt istifa etti

Hayırlı olsun. Aday adaylığını açıkladı...  İlçe Başkanı Şenyurt istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyşehir İlçe Başkanı Eczacı Rıdvan Şenyurt milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.
Şenyurt, partisinin Beyşehir ilçe teşkilatında yaptığı basın açıklamasında uzun süredir devam eden ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Şenyurt, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde değil ilçe başkanlığı, herhangi bir kademesinde, üye olmak bile bizim için ömür boyu onur vesilesi olacaktır. Bu anlamda bu görevi bıraktığım için üzgünüm, ancak siyasi kariyerime inşallah, Allah nasip ederse farklı bir kulvarda devam etmek istiyorum. Bugünkü toplantımızın sebebi de budur arkadaşlar.” dedi.
“ANKARA’DAN KONYA VE BEYŞEHİR’LE İLGİLENMEK İSTİYORUM”
Şenyurt, neden milletvekili adayı olmak istediğine yönelik olarak ise şunları kaydetti:
“Cumhuriyet ve değerleri son yıllarda büyük darbe aldı,  bunun restorasyonu lazım. Ben bunun restorasyonunda, yani toplumsal, siyasal, ekonomik, sosyal bütün kazanımların tekrar restore edilmesinde mücadele edecek arkadaşlarımızın yanında omuz omuza mücadele etmek istiyorum. Ve bunun için de milletvekili adayı olmak istedim. Ankara’dan sesimi duyurmak istiyorum, Ankara’dan Konya ile Beyşehir ile ilgilenmek istiyorum. Ankara’dan bütün milletimle ilgilenmek istiyorum. Beyşehir sevdalısı bir insanım. Yöremi, bölgemi çok seviyorum. Bu insanları çok seviyorum, ilimi çok seviyorum, vatanımı çok seviyorum. Yani herşey nasip kısmet. Eğer tabii ki bize de örgütümüz ve halkımız teveccüh gösterirse, bizi Ankara’ya gönderirse, herkesin emrinde olacağım. Bu bir veda konuşması değil, sonuç ne olursa olsun ben bu örgütün, burada oturacak insanların ve CHP’lilerin her zaman emrinde olacağım. Bunun bilinmesini özellikle istiyorum.”
Şenyurt, açıklamasında 7 yıl boyunda 4 yönetim kurulu ile çalıştığını da kaydederek, “Hepsi çok değerli abilerim, ablalarım, kardeşlerimdi. Onlara da teşekkür etmeden geçemeyeceğim” ifadelerine yer verdi. 
CHP Genel Merkezi, 22 Kasım’da il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgede, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifa dilekçelerini 5 Aralık ile 26 Aralık tarihleri arasında parti genel sekreterliğine iletmelerini istemişti. 
Söz konusu genelgenin ardından Türkiye’nin her yerinden milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarından istifa kararları peş peşe geldi. İstifa eden isimler arasına CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt da katıldı.