Konya Şeker’den 28 Milyon 242 Bin TL  Motorin Avansı

Konya Şeker’den 28 Milyon 242 Bin TL Motorin Avansı

Konya Şeker yetkilileri üreticilere hafta içinde 28 Milyon 242 Bin 200 TL tutarında, 4 Milyon 569 Bin 936 Litre motorin dağıtılacağını açıkladı. 
Konya Şeker’in motorin avansı dağıtımına başlaması üzerine bir değerlendirme yapan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk çağdaş ekonomilerde kooperatiflerin üretimin her aşamasını hem planladıklarını hem de üreticileri girdi temini, avans gibi uygulamalarla desteklediklerini söyledi. 
Ülke tarımının lokomotifi Konya Şeker, henüz sona ermeyen koronavirüsü salgınına rağmen ülkemizin gıda güvenliğinin riske girmemesi, milletimizin tabağındaki yemeğin azalmaması için gayret gösteren, tarlayı, tapanı boş bırakmayan üreticisine yönelik desteklerine devam ediyor. 
Mart ayından beri süren salgın vebu nedenle ekonomideki yavaşlama ve ülke ekonomisine yönelik finansal operasyonlar sebebiyle zor bir dönemden geçildiğini söyleyen Başkan Recep Konuk “İçinden geçtiğimiz dönemin zorluklarının tarladaki üretimi, üreticiyi zorlamaması için Konya Şeker yükü omuzluyor, üreticimizi desteksiz bırakmıyor. Bazı sektörlerdeki yavaşlama ve kayıpların telafisi olur. Ancak tarladaki üretimdeki kayıpların, tarlanın durmasının hem telafisi olmaz hem de daha büyük ve aşılması güç problemleri tetikler. Mesela, pancar, ayçiçeği, patates, buğday, süt, et aklınıza gelen her üründeki kayıp sadece tarlanın kaybı değildir, çocuklarımızın sofradaki tabaklarındaki yemekten de bardaktaki içeceğinden de kayıptır. Ülkemizin döviz rezervlerinden de kayıptır. Ekmek azalırsa ülkenin huzuru da kaçar, sosyal maliyet büyür. Yani tarlada devrilecek bir domino taşı mutfaktaki, lokantadaki, marketteki, pazardaki domino taşlarını da devirir. O nedenle üretim kaybına tahammül edemeyeceğiz, etmememiz gereken en önemli sektörlerden biri tarım sektörüdür. Bizim fikrimiz de zikrimiz de bir. Konya Şeker üretime, üretene desteği sözde bırakmıyor, ülkemiz domino etkisi yaşamasın diye üreticiyi şartlara, konjonktüre bakmaksızın destekliyor. Mesela, içinde bulunduğumuz dönemde bir yandan pancar hasadı sürüyor, bir yandan da önümüzdeki yılın ekimi için tarlalar hazırlanıyor. Bugün tarla hazırlanacak ki önümüzdeki yıl mutfakta, pazarda, markette kayıp olmayacak. O nedenle tarlada iş de Konya Şeker’in üreticisine desteği de bitmez. Pancar tohumu tarlaya düşmeden başladığı destekte bugüne kadar üreticiyemartayından bu yana ayni ve nakdi avans dağıtımı yaptı, bugün vereceği 28 Milyon 242 Bin 200 TL’lik motorin avansı çiftçinin yanında olduğunu gösterdi.” dedi.