KTO DIŞ TİCARET MERKEZİ’NDEN ÜYELERİMİZE İHRACAT KOÇLUĞU DESTEĞİ

KTO DIŞ TİCARET MERKEZİ’NDEN ÜYELERİMİZE İHRACAT KOÇLUĞU DESTEĞİ

Yeni ihracat yapacak olan ve ihracatını artırmak isteyen üyelerimiz KTO Dış Ticaret Merkezi hizmetlerinden faydalanabilecekler.
2021’de 3 milyar dolar ihracat ile ilk 10 ihracatçı şehir arasında yer almayı hedefleyen Konya,  KTO Dış Ticaret Merkezi’nin İhracat Koçluğu Projesi ile hedefe ulaşacak.  İhracat Koçluğu projesinden faydalanmak isteyen firmalar MEVKA desteğinde faydalanabilecek. 
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın ihracatını artırmak için KTO Dış Ticaret Merkezi’nin ihracatçı firmalarla işbirliği içinde çalışmaya devam ettiğini belirterek MEVKA desteği ile İhracat Koçluğu Projesi’nden daha fazla firmanın faydalanabileceğini söyledi.
 Başkan Öztürk, KTO Dış Ticaret Merkezi’nin “İhracat Koçluğu” hizmeti ile ilimizde faaliyet gösteren ve üretim yapan firmaları ihracata kazandırmak hedeflenmektedir. Türkiye’nin en fazla KOBİ barındıran illerinden biri olan Konya’nın ihracat hacminin artırılması için KOBİ’lerin ürettikleri ürünleri ihraç etmeleri kaçınılmaz bir gerekliliktir. KTO Dış Ticaret Merkezi bu noktadan yola çıkarak, dış ticaret birimi olmayan firmaları ihracata kazandırmak için İhracat Koçluğu hizmetini sunmaktadır. İhracat Koçluğu kapsamında firmalara ihracat altyapısının oluşturulması için 6 ay süreyle;Dış Ticaret Eğitimi, Hedef Pazar Analizi ve Tespiti, Hedef Müşteri Tespiti, Firmaya Özel İhracat Dokümanları Tasarımı, İhracat Pazarlaması, Satış Sürecinin Takibi, Satış İşlemlerinin Gerçekleştirilmesi ve İhracatın Tamamlanması alanlarında destek ve danışmanlık sağlanmaktadır. Bu sayede hiç ihracat yapmamış ya da ihracata yeni başlayan firmalarımızın uluslararası pazarlara erişimlerini kolaylaştırmayı ve ihracat kabiliyetlerini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
MEVKA desteği ile İhracat Koçluğu Projesi’nden daha fazla firmanın faydalanabileceğini söyleyen başkan Öztürk, “Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkezi tarafından firmalarımıza sağlanmakta olan İhracat Koçluğu Hizmeti, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 2021 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmektedir. MEVKA 5. Dönem Teknik Destek Programı başvuruları için son tarih 31 Ekim 2021’dir.İhracat Koçluğu hizmetinden faydalanmak isteyen firmalar konu ile ilgili detaylı bilgi için KTO Dış Ticaret Merkezi ile iletişime geçebilirler” dedi.