Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, ‘GEMBOS YOLU NE ZAMAN BİTECEK?’

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, ‘GEMBOS YOLU NE ZAMAN BİTECEK?’

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, İl Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Beyşehir İlçe Başkanı Şerafettin Yalçın ile birlikte Konya – Antalya (Gembos) yolunda devam eden yol yapım çalışmalarında incelemelerde bulundu.
2016 SÖZLEŞME İMZALANDIĞINDA 460 GÜNDE BİTECEKTİ, YIL 2022 OLDU HALA BİTMEDİ
İl Başkanı Hasan Ekici yaptığı açıklamada; “Şu anda İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak Beyşehir, Derebucak, Taşağıl ve Manavgat, Antalya (Gembos) yolundayız. Burası tarihte hem Antik Yunan’dan, Romalılardan itibaren Selçuklular da, Osmanlılarda ticaret ve kervan yolu olarak Antalya’yı Konya’ya İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan tarihi bir yol. Bu yolun canlandırılması2012 yılından itibaren tekrar gündeme gelmiş ve nihayet 2015 yılında Genel Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde ihalesi yapılmış ve 2016 yılında sözleşmesi imzalanarak ki sözleşme şartnamesinde yaklaşık460 gün içerisinde tamamlanacağı ifade edilmişti. Ama maalesef aradan geçen altı yıla rağmen Konya - Antalya yolu, Derebucak, Manavgat, Taşağıl (Gembos) yolu hala bitirilememiş durumda. Her yıl yeni tarihler verildi. 2017 dendi, 2018 dendi, 2019 dendi. Her seçimde yeni tarihler verildi. Fakat maalesef şu anda 2022 yılındayız.
Yolun bir kısmı tamamlanmış ama iki tane tünelin şu anda yapımı devam ediyor. Henüz şu anda trafiğe açılmış durumda değil. Yetkililerle görüşmemizde de şu an için bir tarih verilemediğini ifade ediyorlar. Sadece 2023 yılında bitirileceğinden söz ediyorlar.” Dedi.
DAVUTOĞLU GİTTİ KONYA YATIRIMLARI YARIM KALDI
“Hep ifade ediyoruz. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra diğer birçok Konya yatırımları, Konya projeleri gibi Konya, Antalya, Derebucak, Manavgat (Gembos) yolu da maalesef bitirilemedi, hala yapımı devam ediyor. Dolayısıyla hep şunu ifade ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu gitti, Konya yatırımları maalesef ya durdu, ya ağır aksak işliyor. Normalde 2016 yılındaki sözleşmede 460 gün içerisinde tamamlanması planlanan bu yol ve tüneller, aradan geçen altı yıla rağmen hala bitirilememiş durumda.” Diye Hasan Ekici; “Biz il başkan yardımcılarımız, il yönetim kurulu üyelerimiz ve Beyşehir ilçe başkanımızla beraber gelerek tünelleri ve yapılan çalışmaları yerinde gördük, gözlemledik. Konya’nın milletvekillerinden Sayın Tahir Akyürek Bey’e seslenmek istiyorum. Kendisi Derebucaklıdır. Beyşehirlidir. Yine Konyalı Bakan Sayın Murat Kurum Bey’e seslenmek istiyorum. Yine Konya, Derebucak, Beyşehir Milletvekilimiz Sayın Gülay Samancı hanımefendiye seslenmek istiyorum. Derebucaklılar, Beyşehirliler, Konyalılar bu yolun dört gözle bitmesini bekliyorlar. Neden bu yollar yedi yıldır bitirilemedi? Neden bu yolun takipçisi olmuyorlar? Konyalı cezalandırılıyor mu? Beyşehirli cezalandırılıyor mu? Derebucaklı cezalandırılıyor mu?” Dedi.
KONYALI CEZALANDIRILIYOR MU?
“Ahmet Davutoğlu Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra Konyalı cezalandırılıyor mu diye soruyoruz.” Diyen Ekici;“Neden yüzde 75 oy almanıza rağmen Konya’nın yatırımları bitirilemiyor, tamamlanamıyor? Ha iktidar şunu mu diyor? Konya’nın, Beyşehir’in, Derebucak’ın oyu garanti, çantada keklik biz yatırımları ister bırakırız, ister yaparız. Her halükarda biz desteği alıyoruz diyorsa önümüzde seçimlere bir yıl var. Ve bu seçimlerde Konyalı; Konyalıya, Beyşehirliye,Derebucaklıya bu tavrı gösteren iktidara da seçimde, sandıkta hesabı soracağına inanıyoruz. Sahada bunu gözlemliyoruz. Bu seçimler, diğer seçimlerden farklı olacak. 
Bu yol hem Konya için hem İç Anadolu için hem Akdeniz Antalyalılar için, Beyşehirliler, Derebucakları için, Manavgatlar için çok önemli bir yol. Çünkü bu yol tamamlandığında yaklaşık seksen yüz kilometre Konya Antalya yolu kısalacak. Bu kısalmaya bağlı olarak ciddi anlamda yakıt ve enerji tasarrufu sağlanacak, hem ülke ekonomisi açısından, hem de tüketicilerin, araç kullananların kişisel ekonomileri açısından bu şekilde olacak. Artı bu yol alternatif, Antalya güzergâhlarına göre engebesinin, eğiminin düşük olması nedeniyle yükselişlerin ve çıkışların düşük olması nedeniyle de yakıt tasarrufu sağlayacak ki zaman tasarrufu da çok önemli. Sonuçta seksen yüz kilometre azaltıyor. Yaklaşık bir saatlik bir yol süresinde azalma olacağı ifade ediliyor. Böyle değerli bir yatırımın bir an önce Konya ekonomisine, Antalya ekonomisine, Türkiye ekonomisine kazandırılmasını Derebucaklılar, Beyşehirliler, Konyalılar, Antalyalılar, Manavgatlılar bekliyor.” Dedi.
BU YOLUN AÇILIŞI DA BİZE NASİP OLACAK
Beyşehir İlçe Başkanı Şerafettin Yalçın da yaptığı açıklamada; “İnşallah siyasilerden bu yolun bir an önce açılmasını bekliyoruz. Bu yolun açılmasıyla, Antalya, Beyşehir - Konya yolu seksen kilometre daha kısalacak. Bu yolun yapımı Genel başbakanımızın Başbakanlığında başlamıştı, yine Genel başkanımız yapacak ve herhalde açılışı da bize nasip olacak.” Dedi.