Huğlu’da geleneksel Köprülü Kanyon Motosiklet gezisi

Huğlu’da geleneksel Köprülü Kanyon Motosiklet gezisi

Beyşehir ilçesinde, Huğlu Motor Sporları Kulübü (HUMOS) tarafından bu yıl 21’ncisi düzenlenen Geleneksel Köprülü Kanyon Motosiklet Gezisi renkli görüntülere yol açtı.
Beyşehir’e bağlı Huğlu Mahallesi’nde bu yıl ebediyete intikal eden Hamdi Kaynarca anısına düzenlenen ve yaklaşık 184 kilometrelik parkurdan oluşan geziye yerleşim merkezinde yaşayan farklı yaş gruplarından çok sayıda motosiklet tutkunu katıldı.
Huğlu Mahallesi meydanında yapılan duanın ardından başlayan gezide, iki teker tutkunları tarihi antik dağ yolundan geçerek Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Köprülü Kanyon Milli Parkı’na ulaştı.
Güzergah esnasındaki tarihi mekanlarda ve yerleşim merkezlerinde mola veren motosiklet tutkunları, Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda ise dünyaca ünlü rafting yapılan ırmakların başında gelen Köprüçay’da rafting heyecanı yaşadı.
Gezi esnasında arıza yapan ya da patlayan lastiklere oluşturulan özel bir ekip müdahale etti. 
Bölgedeki tarihi mekanları da ziyaret ederek gezen motosiklet tutkunlarını gece saatlerinde tamamlanan dönüş yolculuğunda ise Huğlu meydanında çok sayıda mahalle sakini büyük bir coşku içerisinde karşıladı.
Yakılan meşaleler eşliğinde yaklaşık 184 kilometrelik geziyi tamamlayarak meydana giren motosiklet tutkunları, daha sonra alanda toplanan mahalle sakinleriyle birlikte gerçekleştirilen havai fişek gösterilerini izledi.
Motosiklet tutkunu Necmettin Tural “Köprülü Kanyona vardığımızdaki 4 saatlik dilim serbest zamanda isteyen rafting heyecanı yaşıyor, isteyen yüzüyor ya da çevrede piknik yapabiliyor. Etkinliğin en güzel ve en ilgi çeken yanı ise dönüşteki o muhteşem havai fişek gösterileriyle gerçekleşen meydandaki karşılama oluyor.”ifadelerine yer verdi.