Beyşehir semalarında balon uçuşu

Beyşehir semalarında balon uçuşu

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kapadokya Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan ve Beyşehir Belediyesinin de ev sahipliğinde balon deneme uçuşları yapıldı.
Beyşehir turizmine katkı sağlamak için Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından görüşmeleri yapılarak, Türkiye’de önde isimlerde gelen Kapadokya balon turizminin bir örneğini de Beyşehir’e kazandırılması için bölgede deneme uçuşları yapılı.
Beyşehir semalarında deneme uçuşu yapan uçuş öğretmeni Halil İbrahim Eroğlu yaptığı açıklamada, “Beyşehir’de sabah saatlerinde hava kontrolleri için test balonları uçurarak ilk denememizi yaptık. Öncelikle Güldibi mevkiinden kalkışımızı yaparak bölgenin rüzgâr yönüne doğru gölün kıyısından seyrimizi gerçekleştirdik. Deniz seviyesinden yaklaşık bin 800 metre yükselerek sakin ve başarılı bir uçuş oldu. Rüzgâr yönünde bir sıkıntı yok ama bölgede göl olduğu için konuyla ilgili gerekli tedbirler alınarak balon uçuşlarına elverişli olacaktır. Bu uçuş başarılı geçti ama tekrar denemeler yapacağız. Uçuşlarımızda bizlere ev sahipliği yapan Beyşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.” dedi.