Beyşehir mesleki eğitimde zirveye oynuyor

Beyşehir mesleki eğitimde zirveye oynuyor

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Huğlu ve Üzümlü Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, savunma sanayine ara eleman yetiştiren meslek liselerini yerinde ziyaret ederek okul yöneticilerinden eksiklikleri ve yaşanan sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Özer, yapılan ziyarette eksikliklerin en kısa zamanda giderileceği sözünü verdi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Beyşehir’deki ziyaretlerin ardından Konya Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan değerlendirme toplantısında, kentin mesleki eğitimde oldukça güçlü bir noktaya geldiğini söyledi.
Konya’da mesleki eğitimi güçlendirmek için her türlü desteği sağladıklarını aktaran Özer şehirdeki sektörlerle iş birliklerin oldukça büyüdüğünü vurguladı.
Özer, okulların altyapı ve atölye eksikliklerinin giderildiğine işaret ederek şöyle konuştu: “Konya’da uygulamalı eğitim için çok önemli olan döner sermaye kapsamında üretim miktarı da oldukça arttı. Konya’da mesleki eğitim okullarımızda yapılan üretimden elde edilen gelir 2018’de 6,8 milyon lira iken bu miktar Kovid-19 salgınına rağmen 2020’de 20 milyon liraya yükseldi. Yani son üç yılda Konya’da mesleki eğitimde üretim kapasitesi yaklaşık üç kat arttı. Üretim kapasitesi olarak Konya, ülkede dördüncü sıraya yükseldi” dedi.