Beyşehir’deki çay ocaklarında yeni düzenleme

Beyşehir’deki çay ocaklarında yeni düzenleme

Beyşehir Belediyesi Zabıta ekipleri koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında çay ocaklarının faaliyetlerini geçici süreyle cam bardaktan kağıt bardağa geçilmesi hususunda kontrol ederek tebligatta bulundu.
İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında yayımlanan genelge ile bazı işletmelerin faaliyetleri, Beyşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından iş yeri kontrolleri sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler ilçede bulunan tüm çay ocaklarında, çay bardakları kaldırılarak yerine tek kullanımlık kağıt bardaklara geçilmesi konusunda uyardı. Öte yandan ekipler çay şekerlerinin de ambalajlı olması konusunda tebligatta bulundu.
Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Vehbi Kuru denetimlerin her gün düzenli olarak yapıldığını vurgulayarak şu açıklamada bulundu, “Koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Bakanlık tarafından gelen tüm genelgeler harfince uygulanıyor. Ekiplerimiz bu kapsamda ilçemizin her noktasında alınan tedbirleri ve kuralları denetlemeye devam ediyor. Bu tedbirler kapsamında çay ocaklarının kullandıkları cam bardaklarının tedbir amaçlı tek kullanımlık kağıtlara geçilmesi konusunda ve kullandıkları şekerlerinde ambalaj içerisinde olmalarına hususunda uyardık. Çünkü bardaklar tekrar yıkansa da tehlike arz ediyor. Bunun önüne geçebilmek için tek kullanımlık kağıt bardakları tavsiye ediyoruz. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın sağlı bizler için çok önemli olduğu için bu tür önlemleri almaya devam edeceğiz.”