Beyşehir Adliyesi’nde kitap bağışı kabul edilmeye başlandı En anlamlı kampanya

Beyşehir Adliyesi’nde kitap bağışı kabul edilmeye başlandı En anlamlı kampanya

Türkiye genelinde düzenlenen Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağışı Kampanyası Beyşehir Adliyesi’nde de başlatıldı.
Adliye hizmet binası giriş katında gerçekleştirilen ve “kitap iyileştirir” sloganıyla yürütülen kitap bağışı kampanyasının açılış töreninde konuşan Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, toplum içerisinde suç işlemek suretiyle ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin tekrardan topluma kazandırılabilmesi amacıyla bir takım ıslah çalışmaları yapıldığını vurgulayarak, bu çalışmalardan birisinin de kütüphane hizmeti olduğunu belirtti.
Kitap okumanın bir insanı olumlu yönde değiştiren en önemli araç olduğunun altını çizen Başsavcı Küçük, okuyan bireylerin doğruyu yanlıştan daha kolay ayırt edip kendisi ile çevresine katkı sağlayacağına dikkat çekti. 
Küçük,  “Özgürlüğün kısıtlanmasına bağlı olarak sosyalleşme, bilgiye ulaşma ve topluma ayak uydurmak hükümlüler için dezavantajlı hale gelmektedir. 
Devletin görevi suç işleyen kişinin özgürlüğünden mahrum bırakmanın ötesinde kişiyi, cezanın infazı sonrasında tekrardan topluma adapte olabilen, sorumluluk sahibi, üretken, nizamlara saygılı ve duyarlı birey haline getirmektir. Bunun da en kolay ve verimli yolu doğru kaynaktan doğru bilgiye ulaşmak ve doğru müdahale programı belirlemektir”diye konuştu. 
Yapılan hatalardan ders çıkarabilmenin o hatanın tekrarlanmamasında büyük önem taşıdığını da dile getiren Başsavcı Küçük, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bireyin ıslahında Bakanlığımızın diğer bakanlıklarla imzalamış olduğu protokoller ve bizatihi bakanlık çalışmalarımız büyük önem taşımaktadır.
2023 yılında “Kitap iyileştirir” sloganıyla “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” ilçemizde de başlatılmış olup bugüne kadar kampanyaya destek vermiş kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kitap bağış kampanyamız adliye hizmet binamızda 1 ay süre ile bulundurulacak, bağışlar ise adliye binamızdaki standımıza yapılacaktır. Kampanyamıza destek ve katılım gösteren herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Programa, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Beyşehir Belediye Başkanlığı Vekili Avukat Ali Kablan, kurum müdürleri, savcı ve hakimler ile adliye personeli katıldı.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlatılan “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağışı Kampanyası her yıl geleneksel olarak başlatılan bir kampanya halinde yürütülüyor.