AGD, Kitap Kahve mekanı açıldı

AGD, Kitap Kahve mekanı açıldı

Beyşehir ilçesinde, Anadolu Gençlik Derneği tarafından açılan AGD Kitap Kahve mekanı, dualarla Beyşehirli gençlerin hizmetine girdi.
Mekan, gençlerin yanısıra her yaştan insana günün belli saatlerinde ücretsiz olarak hizmet verecek.
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI DA PROJEYE DESTEK VERİYOR
Açılış programında konuşan Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir Şubesi Başkanı Hasan Uzun, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na AGD Beyşehir Kitap Kahve’nin kurulmasındaki desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Gençlik projeleri destek programı kapsamında bu programa ve projeye destek veren Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi okumanın önemi her yerde anlatılır.
Kitap kahve, içeriğinde kahve var. Kitaptan uzun uzun bahsedecek değilim ama okuyan insanın hayata farklı baktığını şu örnekle izah etmek istiyorum; okuyan insan, bir kediye bile baktığında o kedinin bıyıklarında bir sanat olduğunu fark eder, okuyan insan, o kedinin gözüne baktığı zaman onun gözbebeğinin dikey şeklinde yaratılışındaki sanatı fark eder, okuyan insan gökyüzüne baktığında kainatın yaratılışını fark eder, okumak farkında olmaktır.
Bunu hepimiz biliriz, herkes kitap okumanın önemini, güzel olduğunu bilir, her yerde konuşulur. Tabi uygulama noktasında elhamdülillah ülkemizde belli bir orandayız, ben çok olumsuz konuşmak istemiyorum ümit varız ve ümit verici bir tablo var.
Ama neyi okumalı, bu noktada insanlara yol gösterecek belki mekanlara, insanlara, kuruluşlara, projelere ihtiyaç vardı, biz de bu projeyi gerçekleştirerek buna hizmet edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.
Beyşehir’de projeyi gerçekleştirecekleri 4 önemli faktör olarak gördükleri, mekanın konum olarak güzel ve uğrak bir yerde olması, ferah geniş bir mekan olması, mekanın dekorasyonunun insanların görsel zevkine hitap etmesi ve güler yüzlü ve samimi bir personel tarafından hizmet veriyor olması gibi hususların tamamını da yerine getirdiklerini anlatan Uzun, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu dördünü de bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İnşallah bu projeyi başlatıyoruz, hayırlı mübarek olsun. Burada sadece kitap mı ya da sadece kahve mi; ikisi birden mi? Burası bir kafe değil, burası bir kütüphane de değil. Aslında ikisinin karışımı hibrit bir proje…
“İKRAMLAR VE KİTAP OKUMAK ÜCRETSİZ...”
Hem kitap okumak, insanların kitaplarla buluşmasını sağlamak, hem de çay kahve içebilmelerini ve muhabbet edebilmelerini sağlamak amacıyla yaptığımız bir proje. Burada bütün ikramlarımız ücretsiz, herkese kapımız açık.
Biz ‘genç’ tanımını şu şekilde ifade ediyoruz; inancı ve idealleri uğruna fedakarlık yapabilen herkes… O yüzden bizim kapımız her yaştan insana açık, çocuklarımızdan gençlerimize büyüklerimize, yetişkinlerimize kadar kapımız açık.
İnşallah herkesi buraya bekliyoruz. Bunun dışında kitap kahve bir sosyal proje, kurslar, eğitimler, seminerler, geziler, turnuvalar, her şey burada olacak inşallah. Her gün, Pazar günleri hariç saat 12.00-20.00 arası burası hizmetinizdedir.”
Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Başkanı Ceylani Kılıç da konuşmasında, Beyşehir’in en güzel yerinde ve caddesinde, en güzel mekanı hazırlayıp gençliğin hizmetine sunan Beyşehir Şubesi yönetimine teşekkür etti.
“MEKANIN GENÇLERLE DOLACAĞINA İNANIYORUZ”
Mekanın gençlerle dolacağına inandığını vurgulayan Kılıç, Anadolu Gençlik Derneği’nin milli manevi değerlerine bağlı, sevdası Türkiye olan, vatan millet aşkıyla yanan, anne ve babasına saygılı, topluma faydalı bir insan yetiştirme amacıyla kurulmuş olan yaklaşık 50 yıldır faaliyette olan, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük gençlik teşkilatı olduğunu dile getirdi.
Kılıç, dernek olarak topluma faydalı insan yetiştirmenin yanısıra, gençliğin elinden tutma, mağdur ve mazlum insanlara yardım etme noktasında da faaliyetler yürüttüklerine dikkati çekerek, mekanın Beyşehir’e hayırlı olması dileğinde bulundu.
Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualar sonrasında mekan hizmete açıldı. Adından katılımcılar ve davetliler Kitap Kahve’yi gezdi.
Açılışa Beyşehir Belediye Başkan Vekili Nurullah Gök, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda kitapsever ve davetli katıldı.