YELKEN SPORLARININ PROVASI YAPILDI

YELKEN SPORLARININ PROVASI YAPILDI

Türkiye’nin en büyük Tatlısu havzası olan Beyşehir gölünde yelken sporlarının provası yapıldı.
LineaRossa sponsorluğunda Türkiye çapında çeşitli teknelerle yelken yarışlarına katılan sporculardan, Mehmet Aksakal ve Onur Tok, Beyşehir gölünde yelken yapılabileceğini göstermek amacıyla getirdikleri yelkenlerle sörf yaptı. Ekipler Karaburun sahili ve Vuslat Park kıyılarına yelkenlerini indirerek buradaki prova çalışmalarını tamamladı. Ayrıca sporcular göl su seviyesinin azalması sebebiyle kuraklığa ve vahşi sulamaya dikkat çekmek için Sevgi Adasında, “Beyşehir Gölü Kurumasın” pankartı açtı.
“Dünyanın sörfçülerini Beyşehir Gölünde ağırlamak istiyoruz”
Yelken sörfü provalarında gelen sporcuları misafir eden Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, dünyanın yelken sörfçülerini Beyşehir’de ağırlamak istediklerini vurguladı.
Başkan Bayındır, “Her zaman söylediğimiz bir şey var; yetişen bizden olsun! Naci Gül Beyşehir’i de markalarına katarak dünya markası haline geldi. Bey metal ve LineaRossa markaları ile Miami’de, Amerika’da eşi benzeri olmayan gökdelenlerin çelik yapıların korozyon çözümünü bulmuştur. 
Bir gün Beyşehir gölünün öne çıkması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız demişti sağ olsun bugün Onur kardeşim ve Mehmet kardeşimi yelken sporlarını Beyşehir’de yapmaları için LineaRossa’nın sponsorluğunda şehrimize gönderdiler. Beyşehir gölünün masmavi sularında sörf yelken gibi sporların olabileceğini bu güzel kardeşlerim anlatacaklar. Dünyanın yelken seven sörfçüleri buraya gelsinler. Ama su olmazsa nasıl gelecekler diye bir mesaj vermek istiyorlar.
Beyşehir gölünün bu güzelliğini kaybolmaması için hoyratça kullanılan suyun vahşi sulama metotlarıyla değil bu gölün suyunu maksimum kotta tutulabilmesi için hazırlanması kaynakların zenginleştirilmesi için neler yapılmalı ona da dikkat çekmek istiyorlar.
İnşallah turizmdeki hedeflerine bu değerin ortaya çıkmasına vesile olan bu güzel arkadaşlarımın yardımlarıyla burada artık geleneksel hale getirmenin mücadelesini vereceğiz. Seneye göl şenliklerine de davet ediyorum. O nedenle başta Naci gül kardeşime ve Onur ve Mehmet beye teşekkür ediyorum.
Beyşehir halkı adına bizler, Orta Anadolu’nun içinde bir incinin mensuplarıyız, Beyşehir Antalya’nın terası Konya’nın denizidir. Bugün bizim beyaz yelkenlerimiz masmavi gölümüzün içinde bizim Beyşehirspor’un amblemindeki renkleri vurgulayacak. Naci beyde şunu söyledi; “sizin top oynadığınız çocukluğumuz döneminde, bir yelkenli rozet vardı. Bu denemelerde anlattığım o rozette gözümüzde canlanacak.”
Amaçlarının Beyşehir gölünde bir yelken kulübü kurulması olduğunu söyleyen Onur Tok,
“Yelken sporu yapmaktayız LineaRossa sponsorluğunda Türkiye çapında çeşitli teknelerle yelken yarışlarına katılıyoruz. Buradaki amacımızda Beyşehir gölünde de yelken yapılabileceğini göstermek ilerleyen zamanlarda Beyşehir gölünde bir yelken kulübü kurulmasına vesile olmak. Burada yelken yapacağız rüzgarımız geliyor yavaş yavaş güzel bir çekim yaparak Beyşehir gölünün güzelliklerini Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Buradan önce diğer göllerimizdeydik salda gölü Eğirdir gölü simdi de buradayız bütün göllerimizin sıkıntısı olan bu kuraklık problemi vahşi sulama yöntemlerinin daha verimli bir şekilde kullanarak göllerimizin güzelliğinin korunması temenni ediyoruz. Bu vesileyle bir farkındalık yaratıp göllerimizi daha dikkatli kullanmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz.”
Milli takım düzeyinde yelken camiasında aktiviteler yapan Mehmet Aksakal ise, “Yıllardır yelken camiasında bulunuyoruz. Milli takım düzeyinde yıllarca yarıştık ülkemizle ilgili coğrafi avantajlarından bahsederken  her zaman 3 tarafı denizlerle çevrili tanımı vardır. Bu aslında göllerimizin ’de göller yöresinin güzelliğiyle de birleştirilmesi gereken eksik bir tanım olduğunu düşünüyorum. Çünkü Beyşehir Gölü de başta olmak üzere birçok göllerimizde su sporlarına olan ilgi ve alakanın geliştirilebileceğini düşünüyoruz. Bu zaman içerisinde tabi ki Belediye Başkanımız Adil Bayındır gibi sporu destekleyen insanların ve LineaRossa gibi markaların desteğiyle yıllar içerisinde gerçekleşecektir.”