“İklim değişikliğini durdur”

“İklim değişikliğini durdur”

Beyşehir’de öğrenim gören bir grup ortaokul öğrencisi, yürütülen “iklim değişikliğini durdur” projesi  çerçevesinde geri dönüşüm merkezini ziyaret etti.
Beyşehir Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulu Müdürü Mustafa Karabacak, yaptığı açıklamada, eğitim kurumlarında görevli İngilizce öğretmeni Ayşe Çetin öncülüğünde yürütülen “iklim değişikliğini durdur” isimli e-twinining projesi  kapsamında Şubat ayı etkinliği olarak öğrencileriyle birlikte ilçede faaliyet gösteren geri dönüşüm merkezini ziyaret ettiklerini belirtti.
Proje danışmanı öğretmen Ayşe Çetin’le birlikte ziyareti gerçekleştiren okulda öğrenim gören öğrencilerinin merkezde yürütülen geri dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgiler aldığını vurgulayan Karabacak, şunları kaydetti:
 “Yetersiz atık yönetiminin iklim değişikliğine, hava kirliliğine, birçok eko sistem ve türün olumsuz etkilenmesine sebep olmasından dolayı, geri dönüşüm çalışmaları günümüzde büyük önem arz etmektedir. Projemiz, öğrencilerimizin bu konuda farkındalığını artırmayı, her bireyin dünyamız için bir şeyler yapabileceğini göstermeyi, gelecek nesillere  daha iyi bir dünya  bırakmayı ve çevre koruma bilinci geliştirmeyi amaçlamaktadır.” (Cafer Kaşık)