Beyşehir’in doğal taşına yabancı ilgisi

Beyşehir’in doğal taşına yabancı ilgisi

Bu yıl, 27’inci kez ziyaretçilerine kapılarını açan dünyanın en büyük doğal taş fuarlarının başında gelen Marble İzmir Fuarı’nda görücüye çıkan Beyşehir’in doğal taşlarının yabancılardan çok yoğun ilgi gördüğü belirtildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada, sona eren İzmir’deki fuarda sergiledikleri Beyşehir Belediyesi’nin doğal taşlarına değindi.
Bayındır, 2 Nisan tarihinde kapanan fuarda Beyşehir’de doğal taş ve mermer sektöründe faaliyet gösteren firmalarla birlikte Beyşehir Belediyesi’ne ait ocaktan elde edilen doğal taşların da görücüye çıkarıldığını belirtti.
Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda Beyşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Beydiya markalı diyabaz taşlarının da Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Selçuklu Mermer’in açtığı stantta birlikte sergilendiğini anlatan Başkan Bayındır, taşların yabancı firmalardan da yoğun ilgi gördüğünü aktararak şunları kaydetti:
“Fuarda sergilenen taşımızın albenisi vardı. İtalyanlar çok talip oldu. . Mermercilerin söylediği bir laf vardır; ‘bu işe İtalyanlar talip olduysa senin pazarını onlar bulur, yaratır’ dediler. Hintliler çok ilgilendi. Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar o bölgeler ilgilendi; bu tür taşları çok seviyorlar. Açmış olduğumuz diyabaz ocağımızın memleketimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.”