Huğlu, uluslararası atıcılık, trap-skeet spor müsabakalarının merkezi olacak

Huğlu, uluslararası atıcılık, trap-skeet spor müsabakalarının merkezi olacak

Beyşehir’in av tüfeği üretiminde önde gelen yerleşim merkezlerinden Huğlu Mahallesi, hayata geçirilecek projenin ardından yakın gelecekte uluslararası atıcılık trap-skeet spor müsabakalarının yapılacağı önemli bir merkez haline gelecek.
2020 yılı teknik destek programı kapsamında Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Huğlu Meslek Yüksekokulu’nun yürütücülüğünde hazırlanarak başvurusu yapılan “Uluslararası Atıcılık Trap-Skeet Spor Merkezi Ön Fizibilitesi” projesi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenmeye layık görülmüştü.
Bu kapsamda, Mevlana Kalkınma Ajansı’nda projeyle ilgili olarak taraflar arasında protokol imzalandı.
Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nail Gökhaba, sözleşmenin imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Huğlu’muzda yer alan ‘atış poligonunun’ uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi, ulusal ve uluslararası birçok atış müsabakasına ev sahipliği yapması amacıyla hazırladığımız bu projenin Huğlumuz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.
 Projemizi kıymetli görüp onaylayan Mevlana Kalkınma Ajansımıza, Ajansımız Genel Sekreteri Sayın İhsan Bostancı’ya, bu projenin ortaya çıkmasında ve onaylanmasında büyük emeği olan Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokuluna ve Müdürümüz Doç. Dr. Sayın Erkan Akgöz Hocamıza, Ajansımızın Değerli Uzmanı Fatih Yalçın Bey’e, desteklerini esirgemeyen muhtarımız Sayın Mehmet Harman’a ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatif Başkanımız Sayın Naci Tanık ile her zaman yanımızda olan firmalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
SÜ Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Erkan Akgöz de, “Uluslararası Atıcılık Trap-Skeet Spor müsabakaları Merkezi Ön Fizibilite” Projesinin protokolü, Mevlana Kalkınma Ajansı’nda imzalanmıştır. Projede emeği geçen herkese teşekkür eder; ülkemize, milletimize, üniversitemize Huğlu’nuza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.