“Beyşehir’de Doğalgaz Sorunu Kalmayacak’’

“Beyşehir’de Doğalgaz Sorunu Kalmayacak’’

 Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’de merkezde bulunan tüm mahallelerde 2022 yılının sonunda doğalgaz sorununun kalmayacağını söyledi.
Beyşehir Belediye Meclisinin Şubat ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Bayındır, Yeni Mahallenin bir bölümünde taşımalı sistemle doğalgaz kullanımının olduğu Beyşehir’de bu yıldan itibaren yüksek basınçlı boru hattı sistemi ile ilçedeki tüm mahallelerin doğalgaza kavuşacağını söyledi.
2022’de Beyşehir merkezi bitmiş olacak.
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, 2022 yılının sonunda Beyşehir’de tüm mahallelerde doğalgaz sorununun olmayacağının altını çizerek şu açıklamalarda bulundu.
Başkan Bayındır, “Ayrıca bizim belediyemizin de hazırladığı, dağıtım merkezi ile ilgili konularda son noktaya geldik. Önümüzdeki günler yüksek basınçlı boru hattı Bayavşar ve Gökçimen mahalleleri güzergâhından getirilecek. Yetkililer önümüzdeki günler gelecekler. Birebir kimlerin arazisinden geçiyorsa rıza anlaşması ile hemen paralarını yatıracaklar. Acil kamulaştırmayı beklemeksizin alabilirsek ki şunu gördüm ben, Bayavşar’da da o ışığı gördüm. Hem Gökçimen de o ışığı gördüm. Onlara teşekkür ediyorum başta hem Bayavşar’ın hem de Gökçimen’in muhtarına hem de oradan yaşayan insanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.
Beyşehir de Esentepe, Beytepe, Hacıakif Mahallesinin çoğu ve Yeni mahallenin tamamı 2020 yılında bitmesi planlanıyor. Akabinde Evsat Mahallesi ve Hacıakif Mahallesinin kalan bölümü, Dalyan ve Hacıarmağan Mahallesinin yanısıra Yeşilyurt Mahallesi de aynı şekilde olacak. Ayrıca 2022 yılında İçerişehir Mahallesi, Müftü Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi Babakovdu Mahallesi ve TOKİ Avşar mahallesini dahil ederek doğalgazı vermiş olacağız. 2022’nin sonu itibari ile Beyşehir merkezi bitmiş olacak” dedi
Milletvekili Gülay Samancı’ya teşekkür
Belediye Meclisi üyelerini toplantıda Beyşehir’de yürütülecek doğalgaz çalışmalarının biran önce bitmesi konusunda görüşmelerin hızlandığını belirten Başkan Bayındır, Bu görüşmelerde ilçenin sorunları ile yakından ilgilenen Milletvekili Gülay Samancı’ya da teşekkür etti.
Bayındır, “Doğalgaz hakkında son bir bilgi vereyim. Sizlerin ve basının huzurun da milletvekilimiz Sayın Gülay Samancı’ya teşekkür ediyorum. Görüşmelerimiz doğrultusunda, kendisinin BOTAŞ nezdinde, yaptığı çalışmalar bizim için sevindiricidir. Beyşehir’imiz için gurur vericidir. Kendine minnettarım teşekkür ederim.” (Cafer Kaşık)