Kapalı Pazar yeri ihale ediliyor

Kapalı Pazar yeri ihale ediliyor

Beyşehir ilçesinde bulunan açık pazar alanının üzeri kapatılacak.
Beyşehir Belediyesi, Dalyan Mahallesi, Hal İçi’nde bulunan Salı günleri kurulan Pazar yerinin üzerini kapalı hale getirecek.
Belediye, yaklaşık 3 bin 707 metrekare alana sahip açık Pazar yerini kapatma işini ihaleye çıkardı.
İhale şartnamesine göre, 30 Eylül 2022 tarihinde yapılacak ihalede işi üstlenecek firmanın yer tesliminin ardından 60 takvim günü içerisinde çalışmayı tamamlayarak Beyşehir Belediyesi’ne teslim etmesi öngörülüyor. 
Beyşehir Belediyesi tarafından bünyesinde otopark da bulunan modern bir kapalı Pazar yerinin ilçenin ve pazarcı esnafının hizmetine sunulması yıllardır ilçenin gündeminde yer alıyor.
Önceki dönem kapalı Pazar yeri ve otopark yapılmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen mevcut Pazar yeri alanı, Beyşehir Belediyesi tarafından bu talepten vazgeçilmesi üzerine yine aynı kurum tarafından yaptırılacak.
Beyşehir Belediyesi tarafından bir süre önce kamuoyu ile de görselleri paylaşılan hazırlanan farklı alternatiflere sahip kapalı Pazar yeri ve katlı otopark projeleri yer alıyor. 
Bu projelerden hangisinin ihale kapsamında hayata geçirileceğine yönelik henüz Beyşehir Belediyesi’nden bir açıklama yapılmadı.