Beyşehir Belediyesi’nin borç yükü giderek azalıyor BORÇSUZ BELEDİYEYE DOĞRU
Beyşehir Belediyesi’nin borç yükü giderek azalıyor BORÇSUZ BELEDİYEYE DOĞRU

Beyşehir Belediyesi’nin borç yükü giderek azalıyor BORÇSUZ BELEDİYEYE DOĞRU

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Belediyesi’nin üç yıllık muhasebe verilerini yaptığı rakamsal açıklama ile kamuoyu ile paylaştı.
Başkan Bayındır, göreve geldiğinde devralınan 36 milyon 744 bin liralık borcu üç yılda 7 milyon 429 bin liraya düşürdüklerini belirtti.
Bayındır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, göreve başladıktan sonra Belediye’nin muhasebe kayıtlarını inceleyerek, gerek beyanatları ve sosyal medya, gerekse şehrin farklı noktalarında billboardlardan “teslim aldığımız borçlar” şeklinde duyurulduğunu hatırlatarak, bunu geleneksel hale getirerek ilçe halkını kurumun muhasebe verilerinden haberdar ettiklerini belirtti.
İlçe halkına bu yönde verdikleri sözü üç yıldır yerine getirdiklerini aktaran Bayındır, şöyle devam etti:
“Bu sözümüze istinaden önceki yıllarda olduğu gibi yine aynı şeffaflık içerisinde bu yılda Belediyemiz ve kendi sosyal medya hesaplarımız üzerinden bu beyanatımız ve şehrimizin farklı noktalarında billboardlardan “3 Yıllık Muhasebe Verilerimiz” olarak sizlerle paylaşıyoruz.
Bu konuda; her daim üzerinde durduğum ‘Şeffaf Belediyecilik’ anlayışımızla ve bizlerinde tüm şeffaflığımızla, tüyü bitmedik yetimin hakkını savunarak, Beyşehir halkından saklamadan ve attığımız her adımın hesabını vererek hareket ettiğimizi tekraren bildiriyorum.
3 yıllık görev süremizin sonunda Belediye Borçlarımız tabloda görüldüğü şekildedir .
Son olarak; ömrümü adadığım Beyşehir’ime ‘vazgeçmeyenler, aşaranlardır!’ düsturuyla hareket ederek çalışmaya devam ettiğimi ifade ederken, benim dünyamda; sevgi, saygı, hürmet ve hatırın sonsuz olduğunu yakinen tanıyanlarınız çok iyi bilir. 
Göreve gelmeden ne söylemiş ve söz vermiş isem halen onların arkasında olduğumu, makam odamın kapısının her daim açık olduğunu biliyorsunuz. 
Verdiğim sözlerin ise planlamalar dahilinde yapılmaya devam ettiğini her daim ifade ediyorum. Benim söylemek istediğim ise; Sabahın seherinden gece yarılarına genciyle genç, yaşlısıyla yaşlı olarak muhabbettimizi koparmadan şehrimize hizmet etmeye devam edeceğim.
Şöyle ki; projelere, hedeflere, ideallere bir şekilde çalışılarak varılır. Makamlar ve mevkiler ise geçicidir ancak aslolan ise gönüller arasındaki muhabbettir. Bunu en iyi bilenlerdenim ve Yunus Emre’nin söylediği üzere:
Ben gelmedim kavga için, benim işim sevi için
Dost’un evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim
Ben kavga için değil bu şehre gönüller yapmaya geldim diyerek hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
TABLOYA GÖRE BELEDİYE’NİN BORÇ YÜKÜ GİDEREK AZALIYOR
Başkan Adil Bayındır tarafından “söz verdiğimiz gibi, şeffaf belediyecilik anlayışımızla 3 yıllık muhasebe verilerimiz” başlığıyla paylaşılan tabloya göre, Beyşehir Belediyesi’nin Bayındır’ın görevi devraldığında İller Bankası’na olan borcu üç yılda 5 milyon 748 bin liradan 1 milyon 1 63 bin liraya düşürüldü.
Tabloda yer alan bilgilere göre, Beyşehir Belediyesi’nin 11 milyon 999 bin lira olan resmi kurumlar borcu da aynı dönemde 6 milyon 265 bin liraya düşürüldü.
Beyşehir Belediyesi’nin devralınan 18 milyon 993 bin lira olan esnafa yönelik bir önceki dönem borcu da üç yılda tamamen ödenerek sıfırlandı. 
Tabloda, yeni dönemdeki esnaf borcu ise 6 milyon 659 bin lira olarak yer aldı.
Beyşehir Belediyesi’nin 2 bin 588 lira olarak devralınan personel borçları da aynı dönemde sıfırlandı.
Tabloda yer alan bilgilere göre, 31 Mart 2022 tarihi itibariyle Beyşehir Belediyesi’nin kalan borcunun 7 milyon 429 bin lira olduğu belirtildi. 
Ayrıca, Beyşehir Belediyesi’nin kasasında halihazırda ise 11 milyon 645 bin liranın olduğu da kaydedildi.