‘2. PTT şubesi LÜKS değil. İHTİYAÇ!’

‘2. PTT şubesi LÜKS değil. İHTİYAÇ!’

Vatandaşların posta ve bankacılık hizmetlerine daha rahat ulaşabilmesi amacıyla ikinci bir PTT şubesinin açılması artan nüfus yoğunluğuna göre bir ihtiyaç haline geldi.
Mevcut PTT şubesi ihtiyaca cevap veremeyecek kadar yoğun. Vatandaşlar şubelerde yoğunluktan dolayı saatlerce sıra beklemekte ve kuyruk oluşmakta. Buda iş ve zaman kaybına neden olmakta. Bazı günler PTT’deki yoğunluktan dolayı işlem yapmak için sırada bekleyen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturması nedeniyle, vatandaşlar işlerini bir ya da iki gün ertelemek zorunda kalıyor. 
Beyşehir merkez ve taşra mahallelerin toplamıyla nüfus yoğunluğunu göz önünde bulunduracak olursak, Beyşehir merkezde şube sayısının artırılması gerekiyor. Bu kapsamda PTT’nin Beyşehir’de ikinci bir şube açması kaçınılmaz hale geliyor.
Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Beyşehirli vatandaşlar,  “PTT, hizmet kalitesini ve çeşidini gelişen teknolojiyle birlikte yenilemeye devam ediyor. Bizler de daha iyi ve modern şartlarda hizmet almak için şube sayısının artırılmasını istiyoruz. Beyşehir’deki PTT şubesi yoğunluktan dolayı zaman zaman ihtiyaca cevap veremez hale gelmekte. Bir tek şube ile hizmet vermesinden dolayı sıra ve kuyruklar oluşmakta. Bu durum iş ve zaman kabına neden olmakta. Beyşehir’deki nüfus ve iş yoğunluğunu dikkate alıp örnekleyecek oluşsak, yaklaşık 10 civarında banka şubesi şehrimizde hizmet veriyor. Demek ki Beyşehir’e ikinci bir PTT şubesi açılması lüks olmaz. Bu artık bir ihtiyaç haline gelmiştir. İki bin beş yüz ila beş bin nüfuslu Huğlu, Üzümlü, Doğanbey gibi mahallelerimizde bile PTT Acentelikle hizmet veriyorsa, beş bin ila 15 bin nüfuslu Hüyük, Derebucak, Yalıhüyük, Ahırlı gibi ilçelerde PTT şubeleriyle hizmet veriyorsa, merkez nüfusu 50 bine dayanmış mahalleriyle birlikte 75 bin nüfusa dayanmış Beyşehir merkeze ikinci bir PTT şubesi açılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Beyşehir merkeze ikinci bir şubenin açılması ile mevcut şubenin yoğunluğu da bir nebze azalmış olup, vatandaşımızın da iş ve zaman kaybı önlenmiş olacaktır. Kaliteli nezih bir ortamda hizmet almak biz vatandaşlarında hakkı.
İktidar ve muhalefet milletvekilleri olmak üzere, başta Gülay Samancı, Tahir Akyürek, Fahrettin Yokuş, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Mustafa Akış ve Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ı ve tüm yetkilileri konuya sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dediler.