Bayındır’dan sert çıkış: “Oraya su göndermek zorunda mıyız?

Bayındır’dan sert çıkış: “Oraya su göndermek zorunda mıyız?

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Sulama politikası çok yanlış, Beyşehir Gölü’nden Isparta bölgelerine kadar su göndermek zorunda mıyız? Eğirdir’in Şarkikaraağaç’ın gölü o bölgeyi sulasın. Beyşehir’imize yazık değil mi?” dedi.
Beyşehir Belediyesi’nin 2023 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın başkanlığında yapılan toplantıda 2023 yılında yapılacak hizmet ve projelerin istişareleri yapılarak, 11 gündem maddesi karara bağlandı.
Başkan Bayındır, toplantıda meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında, “Yerelde bizler, genelde devlet büyüklerimiz yani hep birlikte ülkemizi şaha kaldıralım” ifadelerini kullandı.
Bayındır konuşmasında birçok konuya değindi, 2023 yılında yapılacak genel seçimlerle ilgili olarak da, “Ülkemiz için büyük önem taşıyan 2023 genel seçimlerinde hep birlikte vatanımız, milletimiz adına kol kola olacağız. Seçimi seçimde bırakıp birbirimizi kırmadan yetişen neslimize güzel yarınlar bırakacağız. Yerelde bizler, genelde devlet büyüklerimiz ülkemizin yarınlarını inşa etmek için hep birlikte çalışacağız.”diye konuştu.
Bayındır, Beyşehir’de de yapacakları çok işler olduğunu belirterek, “Şehrimizde yapacağımız çok işler, projeler ve hizmetler var. Bunların en önemlileri bu yıl Beyşehir’in kaderi Gembos Yolu, şehrimizin kıymetlisi Beyşehir Gölü’nün uzun devreli koruma amaçlı imar planlarına kadar bu hizmetleri göreceğiz. Akabinde şehrimizin hastane bölgesinde yeni bir mahalle oluşturarak imar düzeni planlamalarını hayata geçireceğiz. Hastane ve çevreyolu arasında kalan bu bölüme yakışır şekilde bir planlama yapacağız. Şehrimiz adına 2023 yılında hep birlikte güzel hizmetler için çok çalışacağız. Bu şehrin insanının vaktini, parasını boşa harcamadan layıkıyla bu görevleri bir bir yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.
“BEYŞEHİR GÖLÜ SADECE BİZİM DEĞİL, HEPİMİZİNDİR”
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, konuşmasının diğer bölümünde su seviyesi düşen, yanlış sulama politikaları sebebiyle kıyılarında onlarca metre çekilme yaşanan Beyşehir Gölü hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Bayındır, eleştiri oklarının yönünü DSİ’ye çevirerek şöyle konuştu:
 “Beyşehir Gölü’nün çevresinde ki kaynakları Devlet Su İşleri yetkilileri hangi anlayış ya da hangi araştırma sonucu Yenişarbademli ve diğer bölgelerde gölet yapıp akarsuların önlerine bent koydunuz. Bu geçmişten beri yapılan büyük bir yanlış diyorum. Çünkü gölde ki su miktarı azaldıkça buharlaşma oranı çoğalıyor. Bunun önüne geçmek için Beyşehir Gölünü koruyacak sulama projeler üretelim.
Sulama politikası çok yanlış, Beyşehir Gölü’nden Isparta bölgelerine kadar su göndermek zorunda mıyız? Eğirdir’in Şarkikaraağaç’ın Gölü o bölgeyi sulasın. Beyşehir’imize yazık değil mi? Beyşehir Gölü yanında Pınargözü’nden çıkan Yenişarbademli’ye konan bir gölet daha var. Önüne neden bent koydunuz?
Velhasıl bunların inşallah hayata geçirileceği ve konuşulacağı zaman var. Konya’da tarımla uğraşan herkese diyorum ki; sizde gelin bizimle beraber bağırın. Bu göl bizim ana kaynağımız. Tarımsal ürünümüzü ve ekonomimizi göl ile elde ediyoruz diye sizde omuz verin. Beyşehir Gölü sadece bizim değil, hepimizindir” dedi.
“KARABURUN KIYISINDA YÜRÜTELECEK ÇALIŞMALAR”
Başkan Bayındır, Beyşehir Gölü’nün Karaburun kıyısında yürütülmekte olan çalışmalara da değindi. Bayındır, şunları kaydetti:
 “Beyşehir Gölü’nün kıyılarının uzun devreli gelişim planlarıyla koruma amaçlı imar planlarıyla, Karaburun kıyı sahada ki yerleri söylüyorum bütün bunların bitmesi lazım. Önümüzde ki yıl Gençlik Merkezi’nden Ali Bilir’in petrolüne kadar 2 kilometrelik kıyı bandındaki düzenlemenin nasıl olacağını anlatacağımız projemizi bitireceğiz. Bunu Büyükşehir Meclisinde de sürekli dile getiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla ’da konuştum bu sene tahmin ediyorum; O dediğim 2 kilometreyi yakışan şekilde taşkın önleme ve kıyı düzenlemesine kadar hepsi yapılmalıdır. Beyşehir Gölü’nün ne hali varsa görsün diyemeyiz, böyle başıboş bırakamayız. Hep beraber bu yıl bunları takip edelim. Bu şehirde ortaya koyduğumuz işler yarının habercisi olsun inşallah” 
“GEMBOS YOLUNA HAZIR OLMALIYIZ!”
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, yılın ilk meclis toplantısında Beyşehir’in yeni dönemde kaderini belirleyecek olan Gembosgüzergahlı Yeni Konya-Beyşehir-Antalya Karayolu’nda yürütülen çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulundu. 
 “Gembos Yolu’na hazırlıklı olmak zorundayız.”diye konuşan Bayındır, şöyle devam etti:
“Hafta sonu tüneli yerinde inceledim. Tünelin içinde bir problem kalmamış, sinyalizasyon ve elektrifikasyon düzenlemeleri var iklimlendirme yapılıyor. Bu çalışmalar tahmin ediyorum ki bir aya biter. Asfaltı yapılmış, çizgisi çizilmiş aşağıda ki yol, 4 buçuk kilometreden 2 buçuk kilometreye düşmüş. Yarmalar, genişlemeler yapılmış üstüne asfalt kaplamalar ve emisyon yapılmış. Bizim kullanacağımız yolu tünelin başından, asfaltın oraya bağlamışlar. Beydiğin’e kadar bir çalışma var o bittikten sonra bu yolun önemini hep beraber göreceğiz. Yolun açıldığı gün neler olacağı konusunda şehrimizi her konuda hazır hale getirmeliyiz. Bu güzergâhı kullanan sürücülerimizi burada en iyi şekilde nasıl misafir ederiz? Nasıl ekonomimize katkıda bulundururuz? Bunları çözmemiz gerekiyor”