ÇAMLIK MAĞARALARI MİLLİ PARK OLDU

ÇAMLIK MAĞARALARI MİLLİ PARK OLDU

Derebucak ilçesinde bulunan Çamlık Mağaralarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Karara göre, söz konusu bölge Derebucak Çamlık Mağaraları Milli Parkı ilan edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Konya bir milli parka daha kavuştu.
Resmi Gazete’de yer alan kararda, “Konya ili sınırları içerisinde bulunan ve ekli harita ile koordinat listesinde sınırları belirtilen alanın ‘Derebucak Çamlık Mağaraları Milli Parkı’ olarak belirlenmesine, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 3’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir” cümlesi kullanıldı.
Derebucak ilçesinde, Orta Toros Dağları üzerinde bulunan Çamlık Mağaraları, içerisinden akan akarsuları ve eşsiz doğal güzellikleriyle ilgi görürken, son dönemde doğa tutkunlarının ziyaret ettiği gözde bir alan haline geldi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün koruması altındaki Çamlık Mağaraları Milli Parkı’nda çok sayıda mağara turizme kazandırılırken, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği de son yıllarda artan yoğun ilgi üzerine doğa ve treeking tutkunları için bu bölgeye geziler düzenliyor.
Güzergah üzerindeki parkurlarda doğada yürüyüş yapan doğa tutkunları, mağaralara olan hayranlığını gizleyemiyor.
Bölgede, Körükini, Döllükini, Devrekini, Suluin ve Balatini gibi bazıları dünyaca bilinen ve tanınan ünlü mağaralar bulunuyor.
Özellikle Balatini Mağarası’nın giriş ve çıkış noktaları var. İçerisine girenler, metrelerce yükseklikteki çıkışından o bölgenin muhteşem güzelliklerini görme imkanı da bulabiliyor.