Yeşildağ İskele Mevkii günübirlik turizme kazandırılıyor

Yeşildağ İskele Mevkii günübirlik turizme kazandırılıyor

Beyşehir Gölü’ne kıyısı bulunan Yeşildağ Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Beyşehirliler’in gözde piknik alanlarından İskele Mevkii Günübirlik Kullanım Alanı bölge turizmine kazandırılıyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürü Gültekin Aksan, Beyşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Belediye Başkanı Adil Bayındır, Aksan ve beraberindeki Konya İl Müdürü Onur Budak ve Milli Parklar Şefi Fatih Demir’in de biraraya geldiği tanıtım ve istişare toplantısında, İskele Günübirlik Kullanım Alanı’na yapılması planlanan yatırımlar istişare edildi.
Beyşehir’in cazibe merkezleri arasında yer alan ve ilçe halkının yaz ve bahar dönemlerinde gözde mesire ve piknik alanları arasında bulunan göl kıyısındaki İskele Mevkii Günübirlik Kullanım Alanı’nın Beyşehir Belediyesi’ne kiralanması ve bu alanda yapılması planlanan yapı, tesis ve çalışmalar toplantıda ele alındı.
Hacıakif Adası manzaralı olan ve seyir terasının da yer aldığı göle sıfır noktadaki alanda yüzme imkanları da bulunurken, yakınlarında balıkçı barınakları da yer alıyor.
Toplantıda, Başkan Bayındır, Beyşehir Belediyesi tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden kiralandıktan sonra işletilmeye başlanan Karaburun Plajı’nda bu yıl yürütülmekte olan çalışma ve projeler hakkında da bilgilendirmede bulundu.