TARİHİ CAMİ İBADETE AÇILDI

TARİHİ CAMİ İBADETE AÇILDI

Hüyük ilçesine bağlı Tolca Mahallesi’nde aslına uygun olarak restorasyonu tamamlanan tarihi cami ibadete dualarla yeniden açıldı.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıllarda Tolca Şeyh Şehabettin Camisi’nde yürütülen restore çalışmalarının sona ermesinin ardından ibadete yeniden başlandı.
Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, vakıf kayıtlarına göre 1782 yılında yapılan Anadolu’daki ahşap direkli camilerinin en güzel örneklerinden birisi olarak nitelendirdikleri Tolca Şeyh Şehabettin Camisi’nin 250 yıla yakın bir süreden beridir ayakta kalan bir ecdat eseri olduğuna dikkati çekerek, “Son dönemde özellikle Hüyük Belediye Başkanımızın gayretleriyle vakıf eserimizi ayağa kaldırdık. Bununla ilgili bir çalışma başlattık.Bugün işte camimizin belli bir kısmı ana kısmı tamamlandı. Buradaki temel anlamda yapılması gereken bütün onarımlar tamamlandı. İnşallah yakında minaremiz tamamlanacak, çevre düzenlememiz de bu yıl içeresinde tamamlanarak halkımıza hizmet vermeye devam edecek.”dedi.
Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de, göreve geldikten sonra tarihi caminin restorasyon projesinin tamamlandığı halde restorasyon çalışmalarına bir türlü başlanamadığını öğrendikten sonra harekete geçerek Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirterek, “Bu konuda bir çalışma başlatarak Vakıflar Genel Müdürümüzü davet ettik. Genel Müdürlüğümüzün çıkardığı ödenek doğrultusunda bugün bu hale geldi camimiz. Ecdada, ataya saygı bağlamında inşallah bundan sonra da bizlerden sonra da yüz yıl daha ayakta durabilecek bir restorasyon çalışması yapıldı burada. Minaresi de en kısa zamanda yapılacak, çevre düzenlemesi de bittiğinde hemşerilerimize hizmet vermeye devam edecek.”ifadelerine yer verdi.
Tolca Mahallesi Muhtarı Hüseyin Navruz da, tarihi caminin restorasyondan önce adeta bir harabe görüntüsü sergilediğini belirterek, “Belediye Başkanımız, Vakıflar Bölge müdürümüz ve müftümüz sayesinde yeniden canlandırdık. İnşallah tarihi eserimizi yeniden mahallemize kazandırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
Hüyük Müftüsü Seyit Ali Gündüz de, caminin restorasyonunun tamamlanarak yeniden ibadete açılmasının memnuniyetini yaşadıklarını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Seyit Ali Gündüz tarafından yaptırılan duanın ardından Cuma namazında tarihi cami yeniden ibadete açıldı.